Novogodišnjim koncertom u Adamovcu su svečano i veselo ušli u 2023. godinu

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 16.1.2023. 9:26:10
Novogodišnjim koncertom u Adamovcu su svečano i veselo ušli u 2023. godinu

Foto: Borko Samec/Sesvete danas i KUD D.D. Adamamovec

KUD Dragutin Domjanić Adamovec lijepim koncertom iznenadio sumještane i posjetitelje glazbenog događaja.



"Prosinac nam je pun svega, događanja ima na pretek i ne znaš kamo bi pošao od ponude. Zato smo se odlučili za novogodišnji koncert dva tjedna nakon Nove godine kad je društveni život u nekom vakumu", rekao nam je predsjednik KUD-a Dragutin Domjanić Adamovec Danijel Mrkonja kad smo ga nakon primljenog poziva na koncert upitali kako to da idu s koncertom u siječnju. I bio je potpuno u pravu. U dvoranu društvenog doma gotovo se nije moglo ući od velikog interesa publike.


A KUD je ponovo majstorski pripremio program sa svojim izvrsnim tamburaškim orkestrom kojeg vodi Adamovčan prof. Nenad Dan Kozik koji je i ravnao koncertom, a svoj doprinos lepršavom zvuku i znalačkoj izvedbi orkestra dala je Kozikova supruga Ljudmila, inaće profesorica violine u Glazbenoj školi Zlatka Grgoševića. Nadamo se da Adamovčani posebice članovi društva  znaju cijeniti koga imaju za sumještane i voditelje glazbe u društvu.


Počelo je s mališanima koji su izveli Spavaj mali Božiću te folklorne igre i plesove.  Potom je nakon manje tamburaške skupine na scenu stupio na široko znani tamburaški orkestar adamovečkog KUD-a s malo drugačijim repretorarom od uobičajenog, rekli bismo primjereno novogodišnjeg. Tako su se u aramžmanu maestra Kozika svirale skladbe Ernesta Nazaretha, A.G. Villada, Georga L. Cobba, pa sve do poznate Cohenove gotovo himne Hallelujah (ovoga puta u aranžmanu Zlatka Markovića), te u izvrsnoj vokalnoj izvedbi solista Ane Jaklinović i mladog Tina Marasovića.  


Ana Jaklinović, inače voditeljica zbora u Vrbovcu koja s je jednakom preciznošću pjevala i alt i sopran oduševljenoj je publici otpjevala legendarni Abbin hit Happy new year, te You rase me up u aranžmanima Zlatka Markovića koji je također aranžirao Tihu noć i Sretan Božić svakome u izvedbi Josipa Črgara. 


"Još nam je ovo božićno vrijeme pa ćemo završiti s dodatkom, najizvođenijom božićnom pjesmom na svijetu, Tihom noći", obratio se publici maestro Kozik da bi s izvođačima većina publike otpjevala ovu bezvremensku i cijelo zemaljsku pjesmu. 


Jedan prekrasan glazbeni događaj i doživljaj zaslužuje sve pohvale organizatorima KUD-u Dragutin Domjanić Adamovec.


Vezane vijesti
Ažurirano: 11.10.2023. 11:07:11

Create Account