O problemima neasfaltiranja u Zagrebu, pa tako ni u Sesvetama piše i Večernji list

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 9.6.2022. 11:32:17
O problemima neasfaltiranja u Zagrebu, pa tako ni u Sesvetama piše i Večernji list

Foto: Sesvete danas, Borko Samec

Problemima u Zagrebačkim cestama još vijek ne nazire se kraj, bitumena i dalje nema, a sezona asfaltiranja snažno odmiče.



Negodovanje građana Starog Brestja koji već godinu dana čekaju da im se njihove razrovane ulice preasfaltiraju potaklo nas je da potražimo odgovor zbog čega je tako, što je rezultiralo skandaloznim otkrićem i našom objavom 17. svibnja, da je novi direktor te holdingove podružnice propustio na vrijeme nabaviti osnovnu sirovinu s kojima Zagrebačke ceste rade, a to je bitumen, neizostavni sastojak asfalta.


ZAGREBAČKE CESTE NE ASFALTIRAJU JER NEMAJU BITUMENA, TOMAŠEVIĆ KAŽE - SVE JE SREĐENO


Naveli smo tada, da prema našim spoznajama Zagrebačke ceste neće biti u mogućnosti početi asfaltiranjem do srpnja, što je potom gradonačelnik demantirao priznajući neke probleme, ali nadajući se da će to vrlo skoro biti otklonjeno. Za sada nabava bitumena još nije niti blizu.


"Kad bi Zagrebačke ceste bile banka krvi, ne bi bile na crti rezerve, pa ni ispod nje. Njihova zaliha svela bi se na dvije vrećice, i ništa više. Kako nam kažu djelatnici s terena, možda dvije ili tri tone zaliha hladnog asfalta za hitne situacije ostalo je u cijeloj Holdingovoj podružnici. A to je dovoljno, kako nam kažu djelatnici s terena, za možda dvije intervencije kakve su se dogodile prošli tjedan u Frankopanskoj ulici i ne mnogo više", piše Večernji list navodeći pri tom i primjer upravo iz Starog Brestja.


Cijeli Večernjakov članak: Zagrebačke ceste su u krizi: 'Da se dogodi još jedna Selska, ne bismo imali s čime raditi!


I dok sposobni menađeri tragaju za katranom u bojazni da sami ne budu u njega uvaljani, stanovnici Dobrovićeve i Varlajeve  ulice  u Starom Brestju guše se u prašini s tamponirane ulice, ili, kao danas, gacaju po blatu umjesto da hodaju ili se voze po asfaltu.


I dalje čekamo dolazak srpnja i potvrdu naših predviđanja da do tada Zagrebačke ceste neće uspjeti nabaviti bitumen, kao i očekivanja gradonačelnika Tomaševića da ova podružnica Holdinga do kraja godine upotpunosti ispuni svoj ovogodišnji plan. Samo s čime i kime?



Vezane vijesti
Ažurirano: 7.4.2024. 17:22:56

Create Account