O sesvetskom Sportsko rekreacijskom kompleksu pitat će se i sportaše

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 4.5.2018. 14:40:54
O sesvetskom Sportsko rekreacijskom kompleksu pitat će se i sportaše

Foto: Sesvete danas, Borko Samec

Priča oko Sportsko rekreacijskog kompleksa (SRK) polako se aktualizira, a oko fuknkcionalnosti budućeg objekta (konačno!) će se pitati i struku, odnosno sportaše.


Predsjednik Vijeća g.č. Sesvete, Stjepan Kezerić ovih nam je dana najavio uskoro ostvarenje budućeg sesvetskog sportskog kompleksa namijenjenog natjecateljskim sportašima ali i rekrreativcima. Prigodom našeg posjeta njegovom uredu u upravnoj zgradi ispostavi gradskih službi (negdašnjoj općini kako smo to zvali op.a.), pokazao nam je idejno rješenje za koje su mnogi ustvrdili da nije dobro, pa će biti napravljeno novo.


"Ma vidite, ja nisam stručnjak za to područje, i meni to lijepo izgleda, ali skrenuta mi je pozornost na neke nelogičnosti. Prije svega planirane su tri zgrade kompleksa. U prvoj bi bila uprava, kafić i svlačionice, u drugoj neki manji prostori možda za trening,aerobik ili slično, a u trećoj sportska dvorana za odvijanje sportskih događanja. Dakle spotaši bi trebali doći u prvu zgradu, presvući se u svlačionicama, proći kroz drugu, do dođu na borilište u treću", govori Kezerić upirući prstom što se vidi  na fotografiji upravo na tu arhitektonsku doista ljepotu, ali apsolutnu nefukncionalnost. 


"Također ne znam što se mislilo pod pojmom, "upravni dio kompleksa", pa nije to neka industrija ili što već, potreban je tek možda koji ured za tu namijenu, tako da je meni takvo rješenje potpuno neprihvatljivo. Ponavljam ne ulazim u vizualno rješenje koje doista i jest lijepo, no mi moramo izgraditi funkcionalni sportski objekt, a ne kerefeke za izložbe. Pri tome ne mislim da taj objekt ne treba biti vizualno privlačan, ali funkcionalnost prije svega", nastavlja Kezerić govoreći kako će ovaj put projekt krenuti točno onako kako treba. 


"Kad smo već razgovarali o tome da moramo napraviti novo rješenje, rekoh, ajmo pozvati naše sportaše, naše klubove na razgovor da čujemo i njihovo mišljenje, da vidimo što im treba, kako oni gledaju na prostore i sadržaje koji bi u budućnosti trebali koristiti. Prvotno se mislilo da taj novi objekt bude isključivo za sesvetski borilački sport, međutim, tada smo uvidjeli da hrvači već imaju dobar prostor koji će im se još uskoro i renovirati, dakle oni će imati za svoje potrebe sve zadovoljavajuće prostore. Zato idemo sad s kombinacijom borilačkih i timskih sportova, ponajprije mislim tu na naš rukomet koji nam je i ženski i muški u prvoj ligi i sad doista imaju potrebu  za boljim uvjetima za trening, a i za utakmice. Naravno da želimo tu smjestiti i naš proslavljeni boksački klub, ali i taekwondoo koji ima zadnjih godina isto tako vrhunske rezultate", zaključuje predsjednik v.g.č. Sesvete koji ovih dana namjerava okupiti na jednom konstruktivnom sastanku sportaše nakon čega kreće realizacija.


Osim sportskog, natjecateljskog dijela, oko dvorane bit će izgrađeni tereni i igrališta za rekreativce i djecu. Tako će se napraviti dva vanjska igrališta za mali nogomet - rukomet - košarku, vježbalište, skate park, boćalište, djećje igralište, možda i još ponešto. A obzirom da je i Grad zainteresiran da se negdašnji sesvetski SRC na Luci (Planet) konačno izgradi za nadati se da neće proteći puno vremena do ostvarenja kazuje nam naš sugovornik. 


Uvjerava da će sve ići vrlo brzo, da je novac za idejno rješenje, ali i za izvedbeni projekt osiguran, te da će taj "papirnati" dio biti završen do kraja ove ili najviše početka naredne godine.  "Ovaj projekt će biti izgrađen i ući u funkciju do kraja 2020. godine ili najkasnije do proljeća 2021.  To vam jamčim." Tim je odlučnim riječima naš razgovor s predsjednikom Stjepanom Kezerićem o budućem sesvetskom SRK-u bio završen, a na nama je da budemo strpljivi i pamtimo ovu najavu. 


Postojeći plan SRK-a



Vezane vijesti
Ažurirano: 13.4.2024. 12:14:34

Create Account