Obje trake Zagrebačke ceste u smjeru Sesveta od 1. srpnja idu u rekonstrukciju

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 29.6.2024. 9:48:03
Obje trake Zagrebačke ceste u smjeru Sesveta od 1. srpnja idu u rekonstrukciju

Foto: Grad Zagreb

Dvije južne trake Zagrebačke ceste na dijelu od Branimirove do Ljudevita Posavskog radi rekonstrukcije bit će od 1. srpnja zatvorene za promet.Radovi na rekonstrukciji obje južne prometne trake Zagrebačke ceste započet će u ponedjeljak, 1. srpnja, izvijestili su iz Gradskog ureda za mjesnu samoupravu. Rekonstruirat će se cjelokupna površina obje trake od raskrižja s Branimirovom ulicom pa sve do Ulice Ljudevita Posavskog. Završetak radova najavljen je za 31. srpnja. 


Obzirom da će obje vozne trake iz smjera Dubrave u smjeru Sesveta biti zatvorene, promet će se odvijati po preostale dvije trake što će značajno smanjiti protočnost prometa, pa se unatoč godišnjih odmora na tom dijelu očekuju u vršnim opterećenjima prometne gužve.


Radi izvođenja ovih radova,  skretanja iz Zagrebačke u pojedine ulice će biti onemogućena. Tako će biti zabranjeno  prometovanje iz  Zagrebačke ceste u Ulicu Kaktusa i Ulicu Ljubičica u Novom Brestju.


Ovaj obimni zahvat na Zagrebačkoj u Sesvetama ujedno je i najveći ovoljetni zahvat na rekonstrukciji neke prometnice u Gradu Zagrebu za što je iz proračuna osigurano gotov0 900 tisuća eura. 


Kako bi se smanjile prometne gužve u zoni radova, predloženi su obilazni pravci:

 

Iz smjera istoka:    Zagrebačka – Ljudevita Posavskog – Slavonska avenija – Heinzelova – Ulica kneza Branimira i obratno.

Iz smjera zapada:  Dubrava – R. Škrnjuga – Ulica kneza Branimira – Aleja Javora – Platana – Čulinečka – Slavonska avenija – Ljudevita Posavskog – Zagrebačka.Vezane vijesti
Ažurirano: 26.6.2024. 12:44:54

Create Account