Održan božićni sajam Gimnazije Sesvete

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 18.12.2021. 11:08:21
Održan božićni sajam Gimnazije Sesvete

Foto: Sesvete danas, Borko Samec

Gimnazija Sesvete jedina je u Sesvetama organizirala božićni sajam na čemu im treba osobito čestitati.



"Evo stvorila se ideja za takvu jednu organizaciju stoga smo odlučli po prvi puta ove godine u povijesti naše škole pokušati organizirati ovo događanje i nadam se da će se Sesvećanima svidjeti", rekla nam je sveprisutna i agilna gimnazijska knjižničarka prof. Ruža Jozić.


"Učenici su imali toliko ideja i doista su bili oduševljeni tijekom priprema i same organizacije, a vidim da i sada uživaju provodeći ovu manifestaciju koja će, ukoliko dobro prođe, nadam se postati uobičajena svakogodišnja adventska manifestacija", rekla nam je prof. Željka Župan Vuksan, Sesvećanima možda i jedna od najpoznatijih gimnazijskih profesorica.


A doista su učenici i profesori priredili jedno vrlo zanimljivo događanje što su poduprli i građani masovnim dolaskom. Na desetak štandova nudile su se mnogobrojne sezonske sitnice, od raznovrsnih prigodnih ukrasa, plišanaca, ručno rađenih čestitki, preko raznovrsnih kolača, kokica, a čak su se pekle palačinke i vafli. Naravno da je središnji štand bio posvećen knjigama, pa su tako građani mogli kupiti monografiju Gimnazije Sesvete koja je tiskana ove godine povodom 30. godišnjice osnutka škole, u početku još kao Srednje škole Sesvete, a kasnije gimnazije koja po kvaliteti obrazovanja u zagrebačkom vrhu.


Nekima se možda ipak ponajviše svidio gimnazijski zbor koji je uz pratnju i pod vodstvom profesora glazbenog Nikole Sebastijana Jambrošića pjevala najpoznatije božićne napjeve.


Jedna od atrakcija bila je i fotografiranje s djedom Mrazom (Božićnjakom) ili kako ga god zvali, jer oko imena tog djeci najdražeg djedice još nema konsenzusa, niti će ga ikad biti, a njemu je ionako svejedno. I male i velike fotografirao je gimnazijalac, fotograf i to polaroidom (pa tko se toga još sjeća, evo izvađeno iz naftalina) i fotografija na foto papiru odmah je bila dostupna.


No, mnogoj djeci možda je najbolji dio bio ipak božićna priča. U predvorju zgrade gimnazijalke su pričale djeci pravu božićnu bajku. 


Ma čudo toga su pripremili, za kraj i žive jaslice. Uz sve čestitke svima u Gimnaziji Sesvete koji su u petak od 17 do 20 sati organizirali ovaj događaj, ostaje ipak žal što je samo i jedno Gimnazija Sesvete na području na kojem živi stotinu tisuća ljudi organizirala ovakvo adventsko ili božićno događanje. 


Video: Sesvete danas

Vezane vijesti
Ažurirano: 10.3.2024. 16:09:52

Create Account