Održan dobrotvorni koncert Rotary cluba Zagreb-Sesvete

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 16.12.2019. 17:32:52
Održan dobrotvorni koncert Rotary cluba Zagreb-Sesvete

Foto: Sesvete danas, Borko Samec, Miljenko Hegedić

Sesvetski Rotarijanci i Narodno sveučilište Sesvete zajedničkim su snagama održali u nedjelju navečer humanitarni Božićni koncert.



Na početku, prije samog koncerta u prepunoj dvorani NS Sesvete u kojoj su mnogi i stajali, predsjednik sesvetskog kluba inače predavač na Tehničkom veleučilištu u Zagrebu, Časlav Dunović rekao je da sesvetski Rotarijanci nastavljaju sada već tradiciju dugu 16 godina, božićnog darivanja potrebitima i izvrsnima.


"Premda smo mi Rotarijanci u narodu često stigmatizirani kao pripadnici tajnog društva koji imaju neko posebno rukovanje, nose nekakve kapuljače i čudno se oblače, kao što vidite to nije tako, Rotary je jedna od najvećih svjetskih humanitarnih organizacija čije je djelovanje javno i mi sami svim silama težimo da bude što javnije, da što više medija priča o našem djelovanju u zajednici kako bismo svi zajedno mogli još bolje pomoći bilo potrebitima, bilo potaknuti izvrsnost", uz ostalo je rekao Dunović navodeći brojne humanitarne akcije, te stalnu brigu i djeci iz Caritasove kuće sv. Franje u Vugrovcu. 


U dijelu brige o izvrsnosti sesvetski su Rotariyanci i ove godine prikupili što osobnim doniranjem članova, što donacijama drugih fizičkih i pravnih osoba sredstva za stipendiranje nadarenih sesvetskih studenata. Tako je do sada u proteklih 16 godina djelovanja sesvetskog kluba podijeljeno više od 40 stipendija, a nakon provedenog natječaja uručeni su i ugovori o četiri nove stipendije koje su dobili: drugu godinu za redom Katarina Bačan studentica Filizofskog fakulteta u Zagrebu na studiju poljskog, makedonskog i bugarskog jezika, Tomislav Sambolić, student 4. godine Medicinskog fakulteta u Zagrebu, Lana Rebo, studentica 5. godine Ekonomskog fakulteta u Zagrebu i na kraju treću godinu za redom stipendistica Ema Zavacki, studentica 4. godine kiparstva Akademije likovnih umjetnosti u Zagrebu koja nije bila nazočna uručenju ugovora, jer se trenutačno nalazi u Erasmus+ programu u Beču odakle je svima u Sesvete poslala najtoplije pozdrave.


Predsjednik Dunović pohvalio se i s prikupljenih 38 tisuća dolara kojim su članovi sesvetskog kluba poslali Antona Sableka na postdiplomski studij meneđmenta iz medicine na studij u London.


Također, mladoj talentiranoj Sesvećanki, učenici GŠ Zlatka Grgoševića, dobitnici mnogih nagrada na domaćim i međunarodnim natjecanjima, Ani Brkić, Rotary klub Sesvete prikupio je novac za kupnju profesionalne flaute koju si njena obitelj ipak ne bi mogla tako lako priuštiti, vrijednost flaute je 30 tisuća kuna. Ana je tom prigodom zahvalila svima i dodala da će nastojati svojim trudom i marljivošću u savladavanju svih čari tog milozvučnog instrumenta opravdati povjerenje koje joj je ovim poklonom dao sesvetski Rotary club i svi donatori.


Rotaryjanci su također uručili donaciju u iznosu 5 tisuća kuna jedinstvenom svjetskom Muzeju gljiva u Zagrebu, čiji je osnivač profesor Agronomskog fakulteta u Zagrebu, sada u mirovini i naš najveći gljivarski autoriter Romano Božac koji zbog bolesti nije nazočio, pa je donaciju preuzela njegova kći Bojana koja je također zahvalila na donaciji.


Na poslijetku je uslijedio koncert Tamburaškog orkestra HRT-a pod ravnanjem Siniše Leopolda uz koji je zapjevala mlada sopranistica Marija Kuhar Šoša, te Dario Vilić, pobjednik natjecanja Star voice Hrvatska.


Vezane vijesti
Ažurirano: 19.12.2023. 11:52:28

Create Account