Održane Domjanićeve noći u dnevnom izdanju

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 19.10.2021. 13:48:24
Održane Domjanićeve noći u dnevnom izdanju

Foto: KUD Dragutin Domjanić Adamovec

Jedna od vrlo rijetkih manifestacija održanih ove godine su Domjanićeve noći koje su unatoč pandemije, ali u popodnevnom izdanju održane i ove godine.




Ove je nedjelje u svom 13. izdanju održana manifestacija Domjanićeve noći koju vrlo entuzijastično sa svojim suorganizatorima priređuje KUD Dragutin Domjanić iz Adamovca. U sklopu manifestacije održan je već 11.glazbeni festival PO DRAGOMU KRAJU i 11. pjesnički festival POD MURVU NA KRČE koji su ove godine zbog ograničenja tj. epidemioloških razloga održani na otvorenom prostoru u dnevnom terminu i to pjesnički festival na Krču ispod Domjanićeve murve gdje je uređen spomen park velikom pjesniku, a glazbeni festival je održan pokraj lovačkog doma Lovačkog društva Fazan, većim dijelom pod njihovom velikom sjenicom i dijelom pod šatorom.


Ove godine za  pjesnički festival odazvalo se tridesetak pjesnika sa 120 radova,   te  dvadesetak učenika sa svojim pjesmama na  kajkavskom jeziku. 


Najbolji su izveli svoja djela, a nagrađeni su:

U kategoriji djece: Prva nagrada pripala je pjesmi Moram, autor je Juraj Trumbetašić. 

2. Jesen, Lovro Srnec,

 3. Niš, Elena Tašev


U kategoriji odraslih najbolja pjesma je Človieči Opistotuonus autorice Nade Jačmenice, drugo mjesto osvojila je pjesma Srečne senje autora Stjepana Crnića, dok su treće mjesto podijelili Posle pol noći - Božice Črljenec Sljepčević i Rašenje, Darka Fodera.

Također uručena je pohvala igrokazu: Tičeki se žene, Tibora Martana, te pohvala priči: Au Pair, Đurđe Vukelić Rožić.


Na glazbenom festivalu ove je godine izvedeno 11 pjesama koje je pratio dvadesetočlani tamburaški orkestar KUD-a Dragutin Domjanić Adamovec.


Pobjednica festavala je pjesma Na rastanku koju je izvela Marija Jelovečki, mnogima već poznata naša mlada pjevačica, koju je nagradio stručni ocjenjivački sud. Publika je pak nagradila Stjepana Baričevića za izvedbu pjesme Pripečenje.


Epidemiji unatoč uspjeli smo u sklopu protuepidemijskih mjera i bez nekih velikih potpora kojih, kao što znademo i vidimo, nema, organizirati zajedno s našim suorganizatorima ovu našu nadaleko poznatu manifestaciju kojom želimo očuvati spomen na našeg Karleka (Dragutina Domjanića), sukus je izjave organizatora, predsjednika KUD-a Dragutin Domjanić Adamovec Danijela Mrkonje.


Vezane vijesti
Ažurirano: 16.10.2023. 16:02:05

Create Account