Oprez, prevaranti haraju po Sesvetama, predstavljaju se kao policajci

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 2.6.2020. 13:01:52
Oprez, prevaranti haraju po Sesvetama, predstavljaju se kao policajci

Foto: Pixabay

Mještanka Sesveta upozorila nas je na današnji pokušaj prevare njene majke.


Naša čitateljica obavijestila nas je da Sesvetama haraju prevaranti koji se predstavljaju kao policajci, a žrtve traže među starijom populacijom.
"Prevaranti zovu starije i predstavljaju se kao policija, tvrde da su nađeni otisci na krivotvorenoj novčanici od 200kn, upravo su moju mamu zvali i pozvali  da dođe u policijsku postaju, a ona im je rekla da ne može, nakon čega su poručili da će onda oni to srediti", piše nam čitateljica s područja Luke. Zacijelo bi tada došli na vrata žene i tražili da im preda sumnjivu novčanicu, te na pregled sve ostale novčanice koje posjeduje. Pretpostavljamo da bi tada "zaplijenili" sve ostale po izlikom da su krivotvorene.


Čitateljica je prijavila policiji pokušaj prevare, ali ujedno sve to dojavila nama kako bi ljudi unaprijed bili upozoreni, te da ne nasjedaju bilo kakvim sumnjivim predstavljanjima.

Niti policija, niti novčarske institucije ne rade na takav niti sličan način, ne obraćaju vam se putem telefona i ne pokušavaju doći do vaše gotovine. Stoga, posebno poruka starijim sugrađanima, ne vjerujte sumnjivim upitima, nego ako vam se nešto čini kao pokušaj kriminalnog čina zovite policija na 192.


Vezane vijesti
Ažurirano: 8.9.2022. 11:40:13

Create Account