Osnovna škola Luka dobiva svoje igralište

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 25.10.2021. 10:32:25
Osnovna škola Luka dobiva svoje igralište

Foto: Sesvete danas, Borko Samec

Osnovna škola Luka mogla bi dogodine konačno dobiti svoje vanjsko igralište iako oko njegova smještaja još postoje prijepori.Osnovna škola LUka s gotovo 850 učenika spada među najveće gradske osnovne škole. Izgrađena je 1975. godine zajedno sa sportskom dvoranom, međutim nikada nije izgrađeno školsko sportsko igralište. U blizini škole izgrađen je Sportsko-rekreativni centar, pa se mililo da je time ujedno riješen problem školskih sportskih terena. No, početkom devedesetih godina objekt centra daje se u najam, prenamijenjene u noćni klub (Planet) koji nakon nekoliko godina prestaje radom, a prostor koji više nitko ne želi, prepušta se devastaciji.


Nakon rušenja i uklanjanja ostataka bivšeg centra, škola je upotpunosti ostala bez adekvatnog vanjskog igrališta. Da bi se to promijenilo, Vijeće gradske četvrti Sesvete spremno je iz vlastitog proračuna financirati izgradnju igrališta, međutim, problem je prostor. 


Naime, škola nema vlastitog zemljišta na kojem bi se moglo izgraditi igralište, no do zgrade škole je velika gradska čestica na kojoj se sada nalazi dječje igralište, te velika ledina. Na tom se, možda i najatraktivnijem sesvetskom prostoru, planira izgradnja sportsko rekreativnog kompleksa koji ne bi trebao isključivati izgradnju školskog igrališta, ali niti izgradnja školskog igrališta ne bi trebala zadirati u prostor budućeg kompleksa i onemogućavati izgradnju planirane atletske staze koja možda ako tvrde u školi njima ne treba (?), ali nadajmo se da će u doglednoj budućnosti u Sesvetama djelovati atletski klub koji sigurno bez prave staze nema osnovnih elemenata djelovanja.


Na te elemente zadiranja u gradski prostor ukazao je dio vijećnika od kojih su svi jednodušno podržali potrebu škole i izgradnju školskog igrališta.


Za igralište projekt je već napravljen, izradio ga je Zrinjevac koji bi ga trebao i realizirati. Nadajmo se već dogodine, ali na način da se ostavi dovoljno prostora za budući sesvetski SRK - Sportsko rekreacioni kompleks, ma kad god on došao na dnevni red. 


Vezane vijesti
Ažurirano: 30.1.2024. 13:05:53

Create Account