Otvoreno pismo policije motoristima

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 5.5.2018. 18:47:11
Otvoreno pismo policije motoristima

Foto: eZadar - RTL

Poštovani zaljubljenici u motocikle,


Potaknuti najnovijimnemilim događajima obraćamo se svima vama koji strastveno volite brzinu i vjetar u kosi, i iznad svega navalu adrenalina kada se kazaljka na brzinomjeru vrtoglavo penje.


Sigurno vam nisu promakle crne statistike da je u zadnjih nekoliko dana čak osam vozača ili suvozača na motociklima i mopedima, poginulo!


Zato neumorno upozoravamo na opasnost koja prijeti vama, vozačima na dva kotača i savjetujemo kako ovakvu vožnju učiniti što sigurnijom, s ciljem da spasimo barem jedan ljudski život ili spriječimo neko drugo teško stradavanje.


Na hrvatskim cestama, u zadnjih pet godina poginulo je 213 motociklista i 56 mopedista (vozači i putnici). Ove brojke znače da je najmanje 270 obitelji osjetilo posljedice nenadoknadivog gubitka svojih najmilijih, a ako se ovaj crni niz nastavi i ove ćemo godine zabilježiti dvoznamenkast broj poginulih motociklista i mopedista.


Većina tih nesreća uzrokovanaje prebrzom i neopreznom vožnjom samih vozača, stoga apeliramo na sve vas koji uživate u vožnji motociklom da ne pridonosite crnim brojkama nego da poštujući propise, defenzivnom vožnjom i promišljanjem, u prvom redu o sebi samima, ali i sigurnosti drugih sudionika u prometu, pomognete da svako vaše putovanje završi sretno na željenom odredištu.


Sretan i siguran put žele vam vaši „plavci“!


Vezane vijesti
Ažurirano: 8.7.2024. 12:24:55

Create Account