"Papirnata" procedura za Cestu br. 6 je u tijeku, a kad će izgradnja još se ne zna

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 5.5.2023. 10:18:28
"Papirnata" procedura za Cestu br. 6 je u tijeku, a kad će izgradnja još se ne zna

Foto: Geoportal

Cesta br. 6 koja bi trebala spojiti Novi Jelkovec s Industrijskom cestom kod silosa, kako nam je odgovoreno, je u proceduri.



Od izgradnje naselja Novi Jelkovec govori se o potrebi izgradnje ceste br. 6 koja bi zajedno s cestom br. 4 spojila Novi Jelkovec i Industrijsku cestu, odnosno umnogome olakšala komunikaciju između središta Sesveta i 12 tisuća građana brojnog naselja. I ne samo da se priča, nego je i isplaniran raster prometnica koji bi omogućio komunikaciju prostorom omeđenim Industrijskom cestom, Kelekovom i 144. brigade HV-a.


Do kuda je u proceduri koja prethodi izgradnji stigao projekt Ceste br. 6  upitali smo gradsku upravu odakle nam je stigao odgovor da se na projektu intenzivno radi.


Foto: Zelene i plave Sesvete


"Za izgradnju predmetne ulice izdana je lokacijska dozvola, izrađen je i ovjeren parcelacijski elaborat te je predan zahtjev za rješavanje imovinsko-pravnih odnosa, što je u tijeku. U međuvremenu su ugovorene usluge izrade glavnog i izvedbenog projekta, čija je izrada također u tijeku.


Nakon rješavanja imovinsko-pravnih odnosa, izrade glavnog i izvedbenog projekta te ishođenja građevinske dozvole, pokrenut će se postupak javne nabave za odabir izvođača radova. Nakon odabira najpovoljnijeg ponuditelja i potpisa ugovora sa istim, moći će se pristupiti radovima na izgradnji predmetne ulice", navedeno je u odgovoru gradske uprave.


Vezane vijesti
Ažurirano: 7.4.2024. 17:22:56

Create Account