Peti Antunovski hod mladih od Sesvetskih Sela do Svetog Duha ove subote

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 7.6.2023. 10:31:30
Peti Antunovski hod mladih od Sesvetskih Sela do Svetog Duha ove subote

Foto:

Petu godinu za redom dvije župe, Sesvetska Sela i Sveti Duh organiziraju na čelu s fra Stjepanom Brčinom Antunovski hod mladih koji će biti ove subote, 10. lipnja. 




Antunovski hod mladih, peti po redu, zakazan je za ovu subotu, 10. lipnja, a započet će točno u podne svetom misom u Sesvetskim Selima. Organizatori su dvije župe, Sesvetska Sela i Sveti Duh na čelu s fra Stjepanom Brčinom. 


Nakon mise, oko 13 sati, se planira polazak hodočasnika, a očekuje se i do nekoliko tisuća mladih iz svih dijelova Hrvatske i šire. Hodočasti se najprometnijim zagrebačkim ulicama  u dužini 16 kilometara, a na toj trasi bit će posebna regulacija prometa o čemu ćemo naknadno izvijestiti.


Prva stanica jest župa Bezgrješnog začeća Blažene Djevice Marije u Dubravi. Ispred crkve se oko 16.30 sati očekuje kraći program koji su pripremili članovi Evangelizacijske zajednice Sveti Duh. Središnja točka će se održati na trgu bana Jelačića kamo se dolazi oko 19 sati. Već tradicionalno, mladi će izvesti plesni i glumački performans, a nakon toga slijedi i ulična evangelizacija i molitva za sve prisutne. Posljednja stanica hodočašća jest Sveti Duh. U župi svetog Antuna program će završiti klanjanjem i slavljenjem, a nastupit će slavljenički tim Amorose. 


Pripreme za ovaj veliki dan traju od početka akademske godine, a u organizaciji sudjeluje više od stotinu mladih koji su zaduženi za razne aktivnosti. To su plesači, pjevači, svirači, bubnjari, redari zaslužni za održavanje reda cijelim putem i mnogi drugi. 



Organizatori pozivaju sve mlade da im se pridruže.



Create Account