Po tradiciji u Blaguši održana prva vatrogasna skupština

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 13.1.2019. 9:23:26
Po tradiciji u Blaguši održana prva vatrogasna skupština

Foto: Sesvete danas, Borko Samec

Zimska sezona u pravilu je subotama rezervirana za vatrogasne skupštine, a prvu u godini uvijek održavaju u Blaguši.



U subotu su vatrogasci Blaguše održali svoju godišnju skupštinu. Već po dugogodišnjoj tradiciji prva po redu je skupština u Blaguši, potom slijede gotovo svaku subotu, poneka skupština, nekad i više njih istodobno, jer na području Sesveta djeluje dvadesetak aktivnih dobrovoljnih vatrogasnih društava, od 57 koliko ih ukupno ima na cjelokupnom području Grada Zagreba. 


Prema lanjskom bodovanju Vatrogasne zajednice Grada Zagreba Blaguša je jedno od najboljih gradskih vatrogasnih društava, sa 707 bodova je na desetom mjestu, no u vrlom samokritičnom izvještaju nove tajnice društva i članice upravnog odbora Mateje Combaj vidljivo je da vatrogasci Blaguše žele više i bolje, što je vrlo pošteno i jako dobro, jer ih ta želja tjera naprijed.


Iz njihovih izvještaja vidljivo je da je društvo bilo iznimno aktivno, da su sve prošle godine donijete planove i ostvarili, a na tome im je čestitao i delegat Gradske vatrogasne zajednice Srećko Bahlen poželjevši da samo tako, kao i do sad nastave raditi. 


U ime gradonačelnika Bandića, skupštinu je pozdravio njegov izaslanik, predsjednik Vijeća Gradske četvrti Sesvete Stjepan Kezerić izrazivši ujedno žaljenje što Gradska četvrt slijedom pravila ne može aktivnije pridonijeti radu vatrogasnih društava, osim za pojedine protokolarne trenutke.


Na sjednici su uz brojne predstavnike DVD-ova i Vatrogasnih zajednica nazočili članovi predsjedništva Vatrogasne zajednice Grada Zagreba, potpredsjednik Neno Gložinić, te članovi predsjedništva Stjepan Kenfelja  i Darko Mužic.


Na skupštini su uručena uvjerenja pojedinim aktivnim vatrogascima za položene specijalnosti, te uručene diplome za jubilarno višegodišnje aktivno članstvo u društvu. Tako su pojedinci, dugogodišnji članovi dobili priznanja za 20, 30, 40, te čak 50 godina vjernog suženja vatrogastvu.


Na poslijetku, prije uobičajnog vatrogasnog domijenka, jelo je blagoslovio legendarni zagorski svećenik i sam vatrogasac, vlč. Josip Komorčec Pepek.


Vezane vijesti
Ažurirano: 14.1.2024. 13:00:18

Create Account