Polako se smanjuje pritisak na sesvetski cjepni punkt

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 17.1.2022. 12:12:24
Polako se smanjuje pritisak na sesvetski cjepni punkt

Foto: Sesvete danas, Borko Samec, arhivska slika

I dok je još u radnom tjednu broj građana na sesvetskom cjepnom punktu bio uobičajeno velik, znatno je smanjen kroz vikend.U prošlom tjednu od. 10. do 16. siječnja, na cjepnom punktu Doma zdravlja u Sesvetama cijepljeno je ukupno 1551 osoba. To znači da je za gotovo 300 ljudi manje cijepljeno negoli prethodni tjedan. I dok se još kroz radni tjedan osjeća gužva i cijepi se maksimalni broj građana (osim četvrtka 13. kad je bio znatno manji interes, valjda zbog datuma), za vikend, osobito u nedjelju znatno je pao broj građana koji su se došli cijepiti.


Ponovimo, dnevni kapacitet cjepnog mjesta je oko 250 građana, on se često i znatnije prebaci, no u subotu je došlo 146 osoba, a jučer, u nedjelju svega 99. Dakle, predlažemo da ne netko tko želi doći na cijepljenje proba to učiniti tijekom vikenda. 


Od ukupno 1551 cijepljene osobe, 107 je cijepljeno prvom dozom, 24 s J6J cjepivom koje se daje u jednoj dozi kao ostale u dvije, s dvije doze cijepljeno je 228 građana, a treću ili booster dozu primile su 1192 osobe. 


Detaljno tablično izvješće  koje nam je poslala voditeljica cjepnog punkta u Sesvetama dr. Josipa Zrinski je u nastavku.
Vezane vijesti
Ažurirano: 22.4.2022. 22:10:07

Što mislite o rezultatima popisa stanovnika u Sesvetama?

Broj popisanih daleko je manji od očekivanog
Mnogi se odselili zato nas nema koliko smo mislili
Nije loše, ipak je broj stanovnika Sesveta u porastu
Očekivano, sve što se moglo doselit u Sesvete već se doselilo
Ovo je još dobro naspram drugih sredina
( glasajte da biste vidjeli rezultate )

Create Account