Policija uhvatila trojicu provalnika u kuće, stanove ili automobile na području Sesveta

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 8.1.2022. 12:04:22
Policija uhvatila trojicu provalnika u kuće, stanove ili automobile na području Sesveta

Foto: Pixabay

Sesvetska policija uhvatila je trojicu provalnika koji su krađom nakita i novca uzrokovali veću štetu provalama u stanove, kuće i automobile na području Sesveta.



Zagrebačka policija izvijestila je da su njeni pripadnici dovršili kriminalističko istraživanje nad 22-godišnjakom, 31-godišnjakom i 25-godišnjakom zbog sumnje da su počinili više kaznenih djela „Teška krađa“ provaljivanjem, „Krađa“ i „Računalna prijevara“

 

Sumnja se da je 22-godišnjak u kolovozu 2021. godine, u namjeri da tuđu pokretnu stvar oduzme drugome s ciljem da ju protupravno prisvoji, došao do osobnog automobila u Ulici Janka Polića u koji je provalio da bi iz njega otuđio mobitel.

 

Također se sumnja da su 22-godišnjak i još jedna zasad nepoznata osoba, u svibnju, srpnju, kolovozu i rujnu 2021. godine u šest navrata provalili u stanove ili kuće u ulicama Otona Ivekovića, Blage Zadre, Glavnoj ulici, Ulici Ljiljana, Radničkoj i Ulici Fučeki, a u koje su provaljivali čak i savladavanjem visine da bi potom otuđili različiti novčane iznose, te različite vrste nakita.

 

U listopadu prošle godine 22-godišnjak i još jedna zasad nepoznata osoba, sumnja se, u Ulici Slavka Kolara i Plitvičkoj, provalili su u dva osobna automobila iz kojih su otuđili novac i mobitel. Isto su tako, u listopadu  u Plitvičkoj ulici provalili u još jedan osobni automobil iz kojeg, nakon provale nisu ništa otuđili  nego su se bez plijena dali u bijeg.

 

Ukupna materijalna šteta pričinjena ovim djelima iznosi oko 119.000 kuna.

 

Nadalje, sumnja de da su 31-godišnjak i još jedna zasad nepoznata osoba, početkom lipnja 2021. godine, u namjeri da tuđu pokretnu stvar oduzmu drugome s ciljem da ju protupravno prisvoje, u Ulici Ljubičica u Brestju iz kuće otuđili novčanik da bi potom, koristeći bankovnu karticu koja se nalazila u novčaniku s bankomata u šest navrata podigli novac. Nakon toga je 31-godišnjak bankovnu karticu dao 25-godišnjaku koji je, njenom neovlaštenom uporabom, putem internetske stranice proveo ukupno 15 novčanih transakcija.

 

Materijalna šteta pričinjena ovim djelom iznosi oko 8000 kuna.

 

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policijski službenici su podnijeli posebno izvješće Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu.


Vezane vijesti
Ažurirano: 31.10.2023. 12:56:50

Create Account