Položen kamen temeljac za vrtić u Kašini, bit će završen za pola godine

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 27.5.2022. 11:27:10
Položen kamen temeljac za vrtić u Kašini, bit će završen za pola godine

Foto: Sesvete danas, Borko Samec

Polaganjem kamena temeljca danas započinju radovi na izgradnji Dječjeg vrtića Kašina koji bi trebali biti završeni u roku 6 mjeseci.Dugo očekivani projekt izgradnje dječjeg vrtića u Kašini danas je započeo. Suvremenim tehnikama gradnje gdje se elementi zgrade predfabriciraju u tvornici, te se potom dovoze na gradilište i sklapaju, značajno je smanjeno vrijeme izgradnje, tako da odabrani izvođač radova s dugogodišnjim iskustvom u sličnoj izgradnji, poduzeće Jedinstvo iz Krapine jamči završetak radova u dogovorenom roku. Ugovoreni rok završetka radova na područnom objektu DV Sesvete je 24. studeni 2022., a ukupna vrijednost investicije je 17.874.948,30 kn (s PDV-om). Površina novog objekta iznosi 932,48 m2.


Prema riječima ravnateljice Dječjeg vrtića Sesvete Nade Mladiček, Područni vrtić Kašina bit će u sastavu Dječjeg vrtića Sesvete koji je s matičnim vrtićem i uskoro s Kašinom sa sedam područnih vrtića najveći vrtić u Zagrebu. Sada ovaj sesvetski vrtić ima 637 djece u 37 odgojnih skupina i 5 skupina predškolske djece. Trenutno je u vrtiću zaposlen 131  djelatnik, a otvaranjem kašinskog vtića bit će zaposleno još do 12 djelatnika koji će brinuti o 70 do 80 djece u dvije jasličke i dvije odgojne skupine u ovom vrtiću.


Prostor vrtića bit će dvoetažni.  "Ovaj izvođač je poznat po brzoj montažnoj i pred montažnoj izgradnji. Puno toga na ovom objektu bit će predfabricirano i zato ćemo imati tako kratki rok izgradnje", rekao je zamjenik gradonačelnika Luka Korlaet.


"Bitan nam je početak izgradnje ovog vrtića kao preteča skore masovne izgradnje vrtića na području Zagreba", izjavio je prigodom otvorenja radova gradonačelnik Tomašević koji je u mjedenu kapsulu zatvorio vizual vrtića i potom zajedno s ravnateljicom Mladiček položio u iskopanu rupu. Tomašević i  Mladiček potom su, kao i predsjednik VGČ Sesvete Stjepan Kezerić, te predsjednica VMO Kašina Elizabeta Kralj Kovačić svaki ubacili po lopatu svježeg betona na kapsulu čime su simbolično otvoreni radovi na vrtiću. 


"Očekujem prije kraja godine da se nađemo svi ovdje na svečanom otvorenju radova", zaključio je Tomašević .Video: Sesvete danas

Vezane vijesti
Ažurirano: 25.4.2024. 16:50:08

Create Account