Požar u OŠ Luka za vrijeme nastave, ima i ozlijeđenih, evakuacija svih iz zgrade, pristiglo 8 DVD-ova - srećom na vježbu!

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 15.11.2022. 17:18:53
Požar u OŠ Luka za vrijeme nastave, ima i ozlijeđenih, evakuacija svih iz zgrade, pristiglo 8 DVD-ova - srećom na vježbu!

Foto: Sesvete danas, Borko Samec i DVD Sesvete

Velika vježba gašenja požara u OŠ Luka, evakuacija učenika i djelatnika škole iz zgrade, uz iznošenje ozlijeđenih, održana je danas popodne u toj sesvetskoj školi. 



U jednoj od učionica na prvom katu OŠ Luka danas popodne izbio je požar. Kroz prozor sukljao je gusti dim, bilo je potrebno hitno evakuirati učenike svih razreda popodnevne smjene i svih djelatnika škole koji su se u tom trenutku zatekli u zgradi. alarmirani su vatrogasci koji su ubrzo pristigli na mjesto nesreće s jakim snagama. Uz pomoć pri evakuaciji, vatrogasci su u prvim izvidima požarišta ustanovili da ima ozlijeđenih, te su oni ubrzo zbrinuti i na nosilima izneseni iz zgrade gdje ih je kasnije preuzela medicinska služba. 


Potom se pristupilo gašenju požara koji je ubrzo savladan. Intervencija je uspješno privedena kraju. To je ukratko scenarij današnje vatrogasne vježbe u kojoj je sudjelovalo 9 vatrogasnih vozila s 33 vatrogasaca iz DVD-ova: Sesvete, Sesvetska Selnica, Cerje, Ivanja Rijeka, Glavničica, Šašinovec i Kobiljak.


"Ovakve su vježbe u gradskom planu zaštite i spašavanja i mi smo ju danas odradili bez greške, te koristim priliku da zahvalim svim postrojbama i njihovim članovima na izvrsno učinjenom poslu", rekao nam je po završetku vježbe Drago Ruga, zajenik zapovjednika Vatrogasne zajednice Grada Zagreba i zapovjednik DVD-a Sesvete.


"Ova današnja vježba kako našim vatrogascima, tako posebice nama koristi kako bismo naučili što nam je u kriznim trenucima točno za činiti", rekla nam je nakon vježbe ravnateljica škole Nikolina Ćurković dodajući kako zahvaljuje svim vatrogascima na ovoj vježbi.



Video: DVD Sesvete

Vezane vijesti
Ažurirano: 25.3.2024. 10:53:07

Create Account