Prihvaćena izmjena komunalnih aktivnosti u Sesvetama, realizacija do sad gotovo NULA

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 7.7.2022. 10:57:11
Prihvaćena izmjena komunalnih aktivnosti u Sesvetama, realizacija do sad gotovo NULA

Foto: Sesvete danas, Borko Samec/arhivska fotografija

Vijećnici Gradske četvrti Sesvete tankom većinom glasova prihvatili su izmjenu Plana komunalnih aktivnosti Sesveta za ovu godinu i zgražali se nad njegovom realizacijom od gotovo 0%.



Realizacija plana komunalnih aktivnosti koje je VGČ Sesvete donijelo početkom godine na dan 30. lipnja bilo je jedva 2%, čulo se na jučerašnjoj sjednici, nad čime se zgražala većina vijećnika. Naravno, najveći razlog tome je dosadašnji nerad Zagrebačkih cesta, jer, kako smo već pisali, novi direktor nije znao na vrijeme osigurati bitumen koji je sad konačno osiguran i počinje se asfaltirati, međutim, pitanje je kolika do kraja godine može biti realizacija.


"Mi za područje Sesveta imamo osigurane dvije stalne asfalterske ekipe Zagrebačkih cesta, od kojih će jedna skroz do kraja asfalterske sezone, nadajmo se da će ona potrajati do pred sam kraj godine, raditi isključivo na području Brestja, a druga će ekipa biti na raspolaganju za cijeli ostali prostor Sesveta, što je nedovoljno, no tako je kako je", rekao je predsjednik Vijeća Stjepan Kezerić dodajući kako do kraja godine ne očekuje planiranu realizaciju asfalterskih radova niti 50%, a cjelokupna realizacija plana komunalnih aktivnosti ako bude 60% bit će izvrsno.


"Podsjetio bih da smo lani gotovo u potpunosti ispunili plan i utrošili planirani novac za isto tako planirane akcije, a ove godine, unatoč tome što nam je drastično srezan budžet, mislim da iako cijene koje lete u nebo, nećemo uspjeti potrošiti niti takav smanjeni proračun", nadovezao se na svoje riječi Kezerić.


Bilo je mnogo različitih diskusija i oprečnih stajališta, a na kraju je plan ipak izglasan s jednim glasom viška za prihvaćanje izmjena plana.


No, prijedlog izrade prioriteta plana koji bi bio podloga za izradu plana komunalnih aktivnosti za 2023. godinu, a što je kao novost tražio gradonačelnik Tomašević je srušen, sesvetska koalicija tu nije bila jedinstvena, a što će to značiti za budući sesvetski plan komunalnih aktivnosti, tek će se vidjeti. 


U svakom slučaju, iznos asfalterskih radova za ovu godinu, unatoč značajnijem povećanju cijena tih radova, je smanjen s prvotno planiranih gotovo 8,5, na oko 7,7 milijuna kuna. Pitanje je hoće li i to biti utrošeno.


Cjelokupni Plan komunalnih aktivnosti G.Č. Sesvete za ovu godinu iznosi 23 milijuna kuna, a osim  za asfaltiranje, 7,5 milijuna kuna ide za igrališta i zelene površine, 1,8 milijuna kuna za opremanje prostora mjesne samouprave (održavanje društvenih domova i sl.), 1,7 milijuna kuna je odvodnja, milijun kuna za vodoopskrbu, 2,5 milijuna kuna za druge javne objekte i površine, te pola milijuna kuna neraspoređenih sredstava za intervecije, nekada smo iz zvali sredstva rezerve.


Podsjetimo, cjelokupni proračun Gradske četvrti Sesvete za ovu godinu iznosi jedva 70 milijuna kuna, a Plan malih komunalnih akcija mjesnih odbora u visini od oko 26 milijuna kuna, čini se da ipak neće biti značajnije ugrožen. 


Vezane vijesti
Ažurirano: 7.4.2024. 17:22:56

Create Account