Pročelnik Bilić o Branimirovoj: Bira se izvođač radova, izdane lokacijske dozvole II i III faze

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 25.2.2022. 11:38:46
Pročelnik Bilić o Branimirovoj: Bira se izvođač radova, izdane lokacijske dozvole II i III faze

Foto: Sesvete danas, Borko Samec

U tijeku je ponovljeni natječaj izvođača radova prve faze produžetka Branimirove, izdane su lokacijske dozvole za II i III fazu, te usvojen zahtjev za veću otvorenost premosnice doline Vuger potoka.



Nakon našeg upita prije tri dana gradonačelniku Tomaševiću o situaciji s projektom produžetka Branimirove, kad je nam je gradonačelnik odgovorio okvirno, s time da je obećao pismeni odgovor, on je stvarno stigao. Gradski ured za obnovu, izgradnju, prostorno uređenje, graditeljstvo, komunalne poslove i promet poslao nam je pismeni odgovor kojeg je potpisao pročelnik Dinko Bilić. U odgovoru ponovo se referira na odluku stopiranja provođenja izvlaštenja koje je provelo Minitarstvo pravosuđa sve dok se ne otklone neke nedoumice tog, ali i drugih sličnih postupaka u Republici Hrvatskoj.


Odgovor prenosimo u cijelosti:


Povodom Vašeg upita o projektu produžetka Branimirove ulice u Sesvetama obavještavamo Vas da je u tijeku ponovljeni postupak javne nabave za odabir izvođača radova, a preduvjet za početak realizacije jest rješavanje svih imovinsko-pravnih odnosa na budućoj trasi prometnice. 


Što se tiče II. i III. faze projekta, za drugu fazu (od Brestovečke do Ulice Ivana Ančića – dužine 1915 m) i treću dionicu (od Ulice Ivana Ančića do Varaždinske ceste – dužine 780 m) produžetka Branimirove ulice u Sesvetama izdane su lokacijske dozvole i u tijeku je rješavanje imovinsko-pravnih poslova. 


S tvrtkom INSTITUT IGH d.d. ugovorena je izrada glavnih i izvedbenih projekta, a prije početka izrade glavnih projekata bit će potrebno ishoditi izmjene i dopune izdanih lokacijskih dozvola kako bi se uvažio zaključak VGČ-a Sesvete da se zadrži što otvorenijom dolina potoka Vuger, tj. da nova prometnica u što većoj duljini premosti postojeću dolinu umjesto izgradnje nasipa. Uz uvjet pravovremenog rješavanja imovinsko-pravnih poslova, do kraja 2022. godine planira se ishođenje građevinskih dozvola za građenje druge i treće dionice. 


Zaključno, procijenjena vrijednost ukupnog projekta za sve tri faze iznosi 180.000.000,00 kn bez PDV-a. 




Vezane vijesti
Ažurirano: 10.4.2024. 13:08:34

Create Account