Produljen rok završetka Šimunčevečke već četvrti put za redom

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 5.2.2023. 14:40:47
Produljen rok završetka Šimunčevečke već četvrti put za redom

Foto: Borko Samec/Sesvete danas

Neodgovorne gradske službe nisu u stanju građanima pružiti pravodobnu i točnu informaciju o tijeku radova i konačnom roku završetka odnosno puštanja prometnice u funkciju.



Sredinom rujna prošle godine počeli su radovi na izgradnji kolektorskog kanala odvodnje kroz trup Šimunčevčke ceste od Dobrodolske ulice u Dobrodolu do Ulice Šiletići u istoimenom zaselku. Zanimljivo je iako vrlo neobično da je zatvaranje ceste bilo najavljeno u roku od dva mjeseca. Obzirom da čak i kao laici znamo da bi i Japancima tih kilometar i pol  prekopavanja trupa ceste i ugradnja u njega kolektorske cijevi bio kratak rok, izgradnja kolektora odvodnje, pa makar bila riječ i o manjem kolektoru, u našim se uvjetima teško može završiti u dva mjeseca. Stoga je  jako  čudno što su gradske službe najavile zatvaranje prometnice koja Šimunčevec spaja s Dobrodolom i pravcem prema Sesvetama na rok do 15. studenog. Naravno da je već tog datuma produljen rok izvođenja radova do 1. prosinca, nakon čega se produljuje  rok do kraja godine.  Već početkom ove godine treći puta se produljuje rok za mjesec dana, a krajem prošlog tjedna, odnosno početkom veljače, još su jednom i to četvrti puta produljili rok završetka radova za mjesec dana, odnosno do 28. veljače. Nismo sigurni da je to ujedno i posljednje produženje.


Ovo sve sliči na igru djece u dječjem vrtiću, pa je čak i za poslovično nezainteresiranu gradsku administraciju vrlo čudno da nisu od izvođača radova mogli doznati koliko im je potrebno za završetak tog projekta koji je ustvari od vitalne važnosti za izgradnju buduće kanalizacione mreže na području Šimunčevca. Najlakše je svaki mjesec produljiti rok završetka i sve su se brige riješili. Ovakva neodgovornost doista je, čini se, moguća samo u Zagrebu.


U normalnim bi uvjetima izvođač najavio izvođenje radova od 6 ili koliko je već potrebno mjeseci i dodamo tome još koji mjesec, vjerojatno ne manje, za sanaciju prekopa, jer ipak to toliko u Zagrebu traje i imamo odmah poznat rok da mještani koji koriste spomenutu prometnicu budu točno informirani o trajanju radova i roku završetka. Sadašnji je rok kraj veljače, no, prema viđenom na terenu, moglo bi biti još produljenja.  


Inače originalna odnosno prva obavijest izgledala je ovako:


“Zbog izvođenja radova izgradnje cjevovoda odvodnje, Šimunčevečka ulica na dijelu od Dobrodolske do Ulice Šiletići, od srijede 14. 09. 2022. od 09,00 sati do 15. 11. 2022. do 04,00 sata bit će zatvorena za sav promet



Zadnja obavijest od prošlog tjedna izgleda ovako:


Privremena regulacija prometa – Šimunčevečka ulica


Zbog izvođenja radova izgradnje cjevovoda odvodnje, Šimunčevečka ulica na dijelu od Dobrodolske do Ulice Šiletići, od utorka 31. siječnja 2023. od 13,30 sati do utorka 28. veljače 2023. do 04,00 sata bit će zatvorena za sav promet.


Obilazni pravac za vrijeme navedenih radova:  


Šimunčevečka – Đure Popovića – Slatinska – A. Šenoe – Zlatarska – Vugrovečka – Dobrodolska i obratno.

 

Sugrađane molimo da obrate pozornost na privremeno postavljenu signalizaciju, te ih molimo za strpljenje i razumijevanje zbog mogućih poteškoća u prometu.


I još malo o problemu ZET-a radi zatvorene prometnice.

Radi zatvorene Šimunčevečke ceste autobusna linija ZET-a 280 Šimunčevec - Sesvete - Dubec mora prometovati kroz Vugrovec preko brda uskom prometnicom radi koje je ZET svojedobno odbio zahtjev za autobusno spajanje Šimunčevca i Vugrovca pod izlikom da se radi o preopasnoj prometnici. Stoga i dan danas iz Šimunčevca mnoga djeca pješice idu u vugrovečku školu. Sada kada nema treće opcije autobus ZET-a slobodno smije prometovati "smrtno opasnom" prometnicom Šimunčevec - Vugrovec.  Toliko o usijanim glavama koje stvaraju probleme građanima umjesto da ih rješavaju.



Vezane vijesti
Ažurirano: 12.4.2024. 14:25:04

Create Account