Proslava blagdana sv. Antuna, Trodnevnica, u subotu Antunovski hod za mlade od Sesveta do sv. Duha, u ponedjeljak svetkovina u župi

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 10.6.2022. 13:23:25
Proslava blagdana sv. Antuna, Trodnevnica, u subotu Antunovski hod za mlade od Sesveta do sv. Duha, u ponedjeljak svetkovina u župi

Foto: Župni vizual

Tradicionalno Antunovo slavi se i ove godine u župi sv. Antuna u Sesvetskim Selima, a u subotu je  procesija „Antunovski hod za mlade“ u organizaciji ove župe.




Proslava blagdana sv. Antuna Padovanskog počinje u župi u Sesvetskim Selima danas Trodnevnicom s misama danas i sutra u 18,30, a u nedjelju u 9 sati. 

U Subotu župa organizira procesiju od Sesvetskih Sela do Svetog Duha odnosno od župe do župe sv. Antuna Padovanskog.

Slijedom toga i policija je objavila informaciju o privremenoj zabrani odvijanja prometa tijekom odvijanja procesije.

 „Antunovski hod za mlade“ u organizaciji župe svetog Antuna Padovanskog počinje u subotu u 14 sati na dionici od crkve svetog Antuna Padovanskog u Sesvetskim Selima do crkve svetog Antuna Padovanskog u Zagrebu.


Za vrijeme održavanja procesije 11. lipnja od 14 sati do 21 sata vjernici će se kretati na sljedećoj dionici:

crkva sv. Antuna Padovanskog, Sesvetska Sela – Sesvetska –Zagrebačka – Ulica Dubrava (odmor 30 minuta na prostoru ispred crkve u Aveniji Gojka Šuška) – Maksimirska – Vlaška – Trg bana Josipa Jelačića (odmor 30 minuta) – Sveti Duh, crkva sv. Antuna Padovanskog.

 Vjernici će se po navedenoj dionici kretati uz stalnu nazočnost policijskih službenika koji će pravovremeno upravljati cestovnim prometom.


Blagdan sv. Antuna Padovanskog je 13. lipnja, u ponedjeljak, kad će u župi biti osobito svečano uz cjelodnevni vjerski program. Tako su mise na rasporedu u: 6, 7,30, 9, 11 i 16,30, a svečano euharijstijsko slavlje odnosno zavjetna sveta misa predslave i propovijedanja započinje u 19 sati, a predvodit će ju biskup Bjelovarsko - Križevačke biskupije, mons. Vjekoslav Huzjak. 



Vezane vijesti
Ažurirano: 14.2.2024. 11:09:52

Create Account