Provalnice u kuće po Sesvetama uhvaćene na djelu

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 29.5.2022. 12:13:20
Provalnice u kuće po Sesvetama uhvaćene na djelu

Foto: Pixabay

Policija je izvijestila da su uhićene provalnice 23-godišnjakinja i 42-godišnjakinja predane su pritvorskom nadzorniku.



Prema policijskom izvještaju, u subotu  28. svibnja oko 14.20 sati u Cerju, u Ulici Podolnica, po dojavi da je u tijeku provala u kuću 61-godišnjaka, policijski službenici su dolaskom na mjesto događaja uočili dvije ženske  osobe koje su se kroz prozor kuće pokušale udaljiti s mjesta događaja. Brzom reakcijom one su uhićene i dovedene u prostorije policije na kriminalističko istraživanje kojim je utvrđena  sumnja da su, zajedno s još jednom ženskom osobom koja se udaljila s mjesta događaja i za kojom se intenzivno traga, počinile kazneno djelo teške krađe provaljivanjem na navedenoj adresi.

 

Sumnja se da su između 13.55 i 14.25 sati 23-godišnjakinja i 42-godišnjakinja, zajedno s 29-godišnjom ženom za kojom se traga, provalile u kuću oštećenog na način da su prikladnim alatom obile prozor, razbile njegovo staklo, a zatim ušle u unutrašnjost i iz kuće otuđile nakit i novac. Dio otuđenih predmeta pronađen je kod njih i vraćen oštećenom građaninu, a materijalna šteta iznosi oko 20.000 kuna.

 

Provedenim kriminalističkim istraživanjem potvrđena je i sumnja da je 23-godišnjakinja, zajedno s još jednom za sada nepoznatom ženskom osobom počinila još jedno kazneno djelo „Teška krađa“ provaljivanjem u pokušaju. Sumnja se da su 30. studenoga 2021. godine, petnaestak minuta iza podneva, s namjerom oduzimanja tuđe pokretne stvari, zajedno došle do kuće u Stubičkoj ulici u Sesvetama te prikladnim predmetom pokušale obiti prozor. U tome ih je uočio 51-godišnji vlasnik te su se, nakon što je povikao, dale u bijeg.

 

Po dovršenom kriminalističkom istraživanju osumnjičena 23-godišnjakinja i 42-godišnjakinja predane su pritvorskom nadzorniku, a posebno izvješće dostavljeno je nadležnom državnom odvjetništvu.


Vezane vijesti
Ažurirano: 31.10.2023. 12:56:50

Create Account