PUZ: Sesvete najsigurnije, Trešnjevka najnesigurniji dio Zagreba

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 29.7.2019. 11:55:49
PUZ: Sesvete najsigurnije, Trešnjevka najnesigurniji dio Zagreba

Foto: Sesvete danas, arhiva

Prema izvješću Policijske uprave zagrebačke o stanju i kretanju sigurnosti u gradu Zagrebu u prošloj godini može se zaključiti da je za život najsigurnije boraviti u Sesvetama, a najnesigurnije na području Trešnjevke i Novog Zagreba.



Brojke pokazuju da su Sesvete najsigurniji dio grada i to ne samo prošle, 2018. godine nego i prethodnih više godina. O tome je nedavno govorio i Dubravko Teur. 


Kako je rekao zamjenik načelnika Policijske uprave zagrebačke Dubravko Teur, postoji vrlo dobra suradnja Policijske uprave zagrebačke s tijelima Gradske skupštine grada Zagreba, gradskim četvrtima i naravno građanima.


»Upravo tako dobra sinergija građana, policije i gradskih tijela kvalitetno utječe na stanje sigurnosti«, dodao je Teur.


Prema podacima broj svih počinjenih kaznenih djela na području Sesveta u prošloj je godini iznosio 794, a godinu ranije, bilo je počinjeno 901 kazneno djelo. To znači pad počinjenja kaznenih djela za gotovo 12 posto, pri čemu je razriješenost kaznenih djela povećana za 8,4 posto, s 43,5 na 51,9 posto.


U najnesigurnijim dijelovima grada, na Trešnjevci dogodilo se ukupno 2294 kaznena djela, a u Novom Zagrebu 2008, no i tu se nešto smanjuje njihov broj.


U vezi sa sigurnošću u prometu, najmanje nesreća zabilježeno je na području policijske postaje Medveščak, 399, a slijede Sesvete sa 484 prometna incidenta. U gotovo svim dijelovima grada vidljiv je pad broja prometnih nesreća.


Inače, sesvetska policija radi u vrlo nepovoljnim prostornim uvjetima, što osjećaju i građani prilikom dolaska u zgradu policije pri rješavanju upravnih poslova.  No, svi se nadaju da u narednih nokoliko godina bi i taj problem trebao biti riješen. Naime, prigodom svojedobnog posjeta Sesvetama i sesvetsoj policiji ministar Davor Božinović zauzeo se i osobno za oživotvorenje ideje o izgradnji veće, prostranije i suvremenije zgrade policije u sklopu projekta Progireg na prostoru bivšeg Sljemena. Policijska bi zgrada trebala biti izgrađena uz novu zgradu sesvetskog općinskog suda, za čiju se izgradnju pak zainteresirao ministar Bošnjaković prigodom nedavnog posjeta Sesvetama.



Vezane vijesti
Ažurirano: 15.11.2023. 8:45:57

Create Account