Raste broj kaznenih djela i prekršaja u Sesvetama

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 18.2.2022. 9:49:39
Raste broj kaznenih djela i  prekršaja u Sesvetama

Foto: Sesvete danas, Borko Samec

U prošloj je godini na području Sesveta blago narastao broj kaznenih djela u  odnosu na 2020, a raste i broj narušavanja javnog reda i mira, te prometnih nesreća.U prošloj (2021.) godini na području Gradske četvrti Sesvete počinjeno je 648 kaznenih djela, što je blagi porast u odnosu na godinu ranije kad je bilo počinjeno 633 kaznenih djela.  U istom vremenu policija je otkrila počinitelje u 57% slučaja.


Tijekom prošle godine provaljeno je u 106 stambenih objekata, a razriješeno je 30% slučajeva. Zanimljivo je pri tom istaknuti da nitko od uhvaćenih provalnika ne živi ne samo na području Sesveta, nego niti na području Zagreba. 


Što se tiče javnog reda i mira, u prošloj je godini počinjeno 543 takvih prekršaja, što je porast u odnosno na prethodnu godinu kad ih je bilo počinjeno 446. 


Na žalost, rastao je i broj prometnih nezgoda. U prošloj se godini zbilo 465 nesreća, a godinu ranije 365. U prošloj je godini u nesrećama ozlijeđeno 156 osoba, a 4 su osobe poginule, jedna više negoli 2020. godine.


Tendencija porasta broja kaznenih djela i prekršaja, te prometnih nesreća statistički je slična na cjelokupnom području Zagrebačke policijske uprave.


Vezane vijesti
Ažurirano: 27.9.2023. 13:40:59

U Sesvetskoj Sopnici treba:

Slušati Grad i  prenamijeniti postojeći društveni dom u vrtić
Srušiti staru zgradu i izgraditi novi objekt  vrtića i društvenog doma
Ne raditi ništa, ostaviti stvari kakve sada jesu
Odseliti se u inozemstvo
Nisam upućen, ne znam o čemu se radi
( glasajte da biste vidjeli rezultate )

Create Account