Ravnatelj Vuger najavljuje veliku subotnju javnu akciju - sadnju školskog voćnjaka u Vugrovcu

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 17.4.2023. 17:15:30
Ravnatelj Vuger najavljuje veliku subotnju  javnu akciju - sadnju školskog voćnjaka u Vugrovcu

Foto: Borko Samec, Sesvete danas

Ravnatelj OŠ Vugrovec - Kašina Vladimir Vuger najavio je subotnju sadnju školskog edukativnog voćnjaka u Vugrovcu.



Ove subote, 22. travnja, povodom Dana planeta Zemlje uz školu u Vugrovcu na velikoj akciji sadnje bit će posađeno dvjestotinjak sadnica voćki, te nešto ukrasnog bilja uz samu školu. Nakon postpotresne obnove škole koja je bila teško oštećena u potresu, red je došao i na okoliš.


Škola u Vugrovcu ima uvjerljivo najveću školsku parcelu oko zgrade škole na cjelokupnom zagrebačkom području, moguće i u cijeloj Hrvatskoj. Iz raznoraznih razloga nije bilo moguće održavati toliku površinu, pa je stoga ona jednim značajnim dijelom pretvorena u šikaru koja je uz pomoć stroja Hrvatskih šuma i vugrovečkih vatrogasaca većim dijelom počišćena. Ostao je još dobar dio "mejaša" kojeg će zajedničkim snagama u četvrtak počistiti vatrogasci DVD-a Vugrovec, Kašina i Sesvete, a nije nemoguće da se priključe dečki iz još pokojeg društva. 


U subotu se, pak, na sadnji očekuje više od stotinu učenika, njihovih roditelja, učitelja, sportaša sesvetskih klubova i samih građana uz potporu pojedinih sesvetskih društveno odgovornih poduzeća. Tko želi zasaditi svoju voćku u ovom  edukativnom školskom voćnjaku, dobro je došao.  Kao i obično, najveći suport ovoj akciji je udruga Zelene i plave Sesvete koja je pojavljuje u vidu suorganizatora.


Sadnja počinje ove subote, 22. travnja od 10 sati na dalje. Ponesite rukavice, lopate, motike....


Veliku školsku sadnju video snimkom najavljuje ravnatelj škole prof. Vladimir Vuger.


Video: Sesvete danas

Vezane vijesti
Ažurirano: 13.10.2023. 16:03:24

Create Account