Sesvećan u kući uzgajao u pakirao drogu, policija ga otkrila

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 5.10.2022. 12:05:48
Sesvećan u kući uzgajao u pakirao drogu, policija ga otkrila

Foto: PUZ

Policija je izvijestila o otkriću i zapljeni droge, te kriminalističkom istraživanju osobe za koju se sumnja da je uzgajao i prodavao drogu.




Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 34-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela „Neovlaštena proizvodnja i promet drogama“.

 

Sumnja se da je protivno odredbi članka 3. Zakona o suzbijanju zlouporabe droga, na zasad neutvrđen način, a radi daljnje preprodaje nabavljao veće količine marihuane koju je potom skrivao, vagao i prepakiravao u stanu na području Sesveta nakon čega je tu istu drogu preprodavao.

 

Policijski službenici svoju su sumnju potvrdili pretragom kuće  u Sesvetama u kojoj su pronađene tri biljke indijske konoplje visine dva metra, staklenke, PVC vrećice i kanta u kojima je bilo oko 796 grama konoplje tipa droga, kao i 20 sasušenih biljaka konoplje tipa droga.


Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja kaznena prijava je podnesena nadležnom Općinskom kaznenom državnom odvjetništvu.

Prema načinu objave možemo zaključiti da "poljoprivrednik" nije uhićen, te da će na suđenje sa slobode. Očito da se ovakva "poljoprivreda na okućnici" u našoj zemlji ne smatra nekim velikim kriminalom. Ako je to doista tako onda šaljemo krivu poruku, prije svega našoj djeci da je konzumiranje droge "na malo" nekažnjivo ili čak prihvatljivo ponašanje, a njena proizvodanja na taj način tek neka mala zločestoća. Smatramo da je to loše i potičemo vlast da promijeni takvo stajalište prema proizvodnji droge.






Vezane vijesti
Ažurirano: 27.7.2023. 10:09:42

Create Account