Sesvećani jučer donirali 40 doza krvi

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 23.2.2022. 15:33:54
Sesvećani jučer donirali 40 doza krvi

Foto: Sesvete danas, Borko Samec

Na jučer održanu akciju dobrovoljnog darivanja krvi u Sesvetama odazvalo se 44 naših sugrađana.




Crveni križ održao je jučer na uobičajenom mjestu u Domu obrtnika Sesvete akciju dobrovoljnog darivanja krvi na koju se odazvalo 44 naših sugrađana i sugrađanki.


Radi zdravstvenih razloga, ponajviše preniska razina željeza u krvi ili nepravilan tlak, odbijene su 4 osobe, pa je tako prikupljeno 40 doza životno nezamjenjive tekućine.


"Akcija je protekla u redu, broj dobrovoljnih darovatelja krvi je očekivan, planiramo uvijek pedesetak ljudi, sad na broj odbijenih ne možemo utjecati, tako da bih za ovih 40 darovanih doza rekao da je to dobro. Posebno raduje činjenica da je i na ovoj akciji bilo novih darovatelja, ukupno je njih troje dalo krv i mi im se najtoplije zahvaljujemo, kao i svima koji su se odazvali", rekao je na kraju akcije voditelj sesvetskog Crvenog križa Željko Turčić dodajući kako je jako dobro što se u zadnje vrijeme na svaku akciju odazivaju mladi sugrađani koji su po prvi puta došli dati krv.


Mnogi su se nakon darivanja krvi osladili izvrsnim grahom (probao i ocijenio autor članka) i crnim vinom ili kakvim drugim napitkom, a dobili su i mali prigodni poklon.


Vezane vijesti
Ažurirano: 17.3.2024. 8:25:15

Create Account