Sesvećani oprez, tamnoputi "humanitarci" traže novac za pomoć - miriši na prijevaru

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 12.10.2018. 13:48:43
Sesvećani oprez, tamnoputi "humanitarci" traže novac za pomoć - miriši na prijevaru

Foto: Čitateljica Sesveta danas

Građani su nam dojavili da trojica muškaraca tamnije boje kože koji navodno ne govore hrvatski jezik, hodaju po Sesvetama i pod krinkom humanitarizma traže novac.


Javili su nam se građani  koji su tijekom današnjeg ranog poslijepodneva na parkiralištu Kauflanda u Sesvetama susreli trojicu relativno mlađih muškaraca koji su prilazili ljudima i prikazivali neki papir kojim navodno dokazuju svoju hunanitarnu aktivnost. Gospođa koja nam se javila (ime i prezime poznati redakciji) izjavila nam je kako i sama radi u jednoj humanitarnoj organizaciji i dobro zna da se na taj način ne prikuplja novac niti je to zakonom dozvoljeno. Stoga je nas je nazvala da objavimo upozorenje o tom događaju.


Nakon što su oko 13 sati zaštitari Kauflanda potjerali trojac s područja njihove odgovornosti, oni su krenuli prema Kašinskoj ulici, a dalje tko zna. 

Zanimljivo je da uglavnom prilaze muškarcima i od njih traže novac, a ako im se tko suprotstavi ili pokuša uspostaviti konverzaciju, oni jednostavno pobjegnu.


Spomenuta gospođa nadalje upozorava sve građane da iako možda žele pomoći,  ne nasjedaju na prošnju, jer ona nije zakonom dozvoljena, a uglavnom se radi o prevarantima. "Svatko tko želi humanitarno pomoći može to učiniti putem ovlaštenih institucija ili nevladinih organizacija koje se u skladu sa zakonima bave humanitarnim radom", zaključila je. 


Ovu smo njenu dojavu prenijeli i u sesvetsku policijsku postaju gdje su nam izjavili da odmah šalju patrolu na teren izvidjeti o čemu se radi. 


Imate li kakvu dojavu za nas, javite se na: info@sesvete-danas hr.  ili u naš fb inbox.



Vezane vijesti
Ažurirano: 29.9.2022. 10:50:35

Create Account