Sesvetske mažorektinje s 27. Državnog prvenstva mažoretkinja Republike Hrvatske u Varaždinu donijele doma nekoliko medalja

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 16.5.2024. 9:56:05
Sesvetske mažorektinje s 27. Državnog prvenstva mažoretkinja Republike Hrvatske u Varaždinu donijele doma nekoliko medalja

Foto: Klub mažoretkinja Sesvećanke

27. Državno prvenstvo mažoretkinja Republike Hrvatske održano 12. svibnja u Varaždinu okupilo je više od tisuću hrvatskih mažoretkinja među kojima i sesvetske.Klub mažoretkinja Sesvećanke kako službeno nosi naziv udruga sesvetskih mažoretkinja sudjelovao je proteklog vikenda na 27. Državnom prvenstvu Republike Hrvatske održanom u Varaždinu u nekoliko kategorija, a s kojeg su se naše Sesvećanke vratile s tri srebrne i dvije brončane medalje, te osvojile još nekoliko izvrsnih mjesta u poretku.


Natjecanje je krenulo otvorenjem održanim na glavnom varaždinskom trgu, dok se samo natjecanje odvijalo u Areni Varaždin. Bilo je to jedno od većih prvenstava na kojemu je sudjelovalo  više od 1000 mažoretkinja. Nakon mnogo rada, truda, suza, osmijeha i zabave djevojke su se u Sesvete vratile zadovoljne i s nekoliko medalja. 


U kategoriji palice, juniorke su se okitile srebrom kao i solo juniorka Iva Fumić te duo juniorke Klara Letonia i Lana Vujić! U kategoriji štap, neformacije su postigle odlične rezultate: solo kadetkinja Lena Crnčić osvojila je 9. mjesto, a Ela Rogina odlično 7. mjesto. Duo kadetkinje Lorena Labaš i Eva Butković, kao i solo seniorka Ema Fumić vratile su se s broncom oko vrata! 


Kadetkinje su u izrazito teškoj kategoriji osvojile 10. mjesto, a seniorke sjajno 6. mjesto čime su osigurale plasman na Europsko prvenstvo koje će  krajem kolovoza ove godine biti održano u Beogradu. Već su krenule s pripremama, a osobito se vesele novim iskustvima i pustolovinama!  Našim mažoretkinjama kao i trenerici i predsjednici kluba Matei Kršak sve čestitke na iznimnom trudu i radu, te osvojenim izvrsnim rezultatima.


Vezane vijesti
Ažurirano: 19.9.2023. 16:58:18

Create Account