Sesvetski biser - potok Vukov dol privukao u petak zagrebačke učenike

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 25.3.2023. 11:24:15
Sesvetski biser - potok Vukov dol privukao u petak zagrebačke učenike

Foto: Borko Samec, Sesvete danas

Učenici Međunarodne Osnovne škole  Matija Gubec uživali su u prirodnom okolišu potoka Vukov dol u Planini Gornjoj.




Učenici zagrebačke OŠ Matija Gubec, međunarodne škole koju uz mlade Zagrepčane pohađaju djeca stranih diplomata prilikom misije u Hrvatskoj, kao i drugih stranih državljana na duljem radu u našoj zemlji, posjetili su u petak dopodne sesvetski prirodni biser, potok Vukov dol u Gornjoj Planini gdje je udruga Planinska družina uredila nekoliko starih mlinova. 


Domaćin ove nastave u prirodi bio je Njegoslav Blažek - Sova, predsjednik udruge koji je djeci pokazivao kako prikupiti suharke u šumi i naložiti vatru, kako cijepati i piliti drva, kako napraviti klupe od drvenih dasaka, kako izgraditi kolibu u šumi i niz drugih vještina potrebnih za život izvan urbanog područja. 


"Ovo nije prvi puta da su ovi učenici došli k nama. Ovdje naprosto uživaju u pravoj čistoj prirodi i jednako su ovim prostorom oduševljeni mladi Zagrepčani, tako i strani učenici", kazuje nam Sova dodajući kako su također na njegovom imanju -  Sovinjaku učenici uživali i ponešto naučili o izradi keramike koju im je prezentirala Sovina kći Marina, akademska  keramičarka.


Vezane vijesti
Ažurirano: 24.2.2020. 17:45:42

Create Account