Sesvetski fašnik ove godine u malom formatu

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 24.2.2022. 12:44:31
Sesvetski fašnik ove godine u malom formatu

Foto: Sesvete danas, Borko Samec, arhivska fotografija sa Sesvetskog fašnika

Sesvetskog fašnika u masovnom formatu nema niti ove godine, ali maskirani mališani ipak će defilirati središtem Sesveta.



Zadnji Sesvetski fašnik u poznatom formatu pod šatorom bio je organiziran kao 52.  za redom 23. veljače 2020. godine, točno uoči početka pandemije, a prošlogodišnji u fizičkom obliku nije održan.  Obzirom da pandemija još uvijek traje, Narodno sveučilište nije moglo organizirati fašnik. Dakle prošlogodišnji 53. je bio samo virtualni, a ovogodišnji 54. fašnik bit će ipak u fizičkom obliku, ali maksimalno smanjenom.


"Niti ove godine, nažalost, nisu nam dozvolili organizaciju našeg Sesvetskog fašnika, ali ipak smo se malo organizirali i omogućili našim najmlađim Sesvećanima da nam u manjim skupinama prodefiliraju Trgom D. Domjanića", rekla nam je voditeljica Centra za kulturu NS Sesvete Aida Vidović Krilanović izražavajući optimizam da bi 55. izdanje Sesvetskog fašnika moglo biti ponovo u punom pogonu.


Defilei najmlađih maškara bit će u dva dana, tako da niti jedna grupa ne bude u kontaktu s drugom. Tako će se male maškare Sesvećanima ukazati u ponedjeljak i utorak.


"U dogovoru s dječjim vrtićem Leptir iz Sesveta, podružnice iz Adamovca, Soblinca i Sopnice ovako smo se organizirali: 


Ponedjeljak, 28. 2. 2022. u 11.30 sati - predškolci iz Adamovca – „Vrtički zvončari“ kao ulični zabavljači razveselit će nas u šarenim kostimima od pvc-a i krepa u pratnji na udaraljkama u veselim ritmovima tjerati će zimu i iščekivati proljeće.


Ponedjeljak, 28. 2. 2022. u 14.30 sati – predškolci iz Soblinca – „Vrtički zvončari“ u svojim kreacijama kostima i udaraljki.


Utorak, 1. 3. 2022. u 11.30 sati -  predškolci Gajišće -Sopnica", zaključila je Vidović Krilanović pozvavši pri tom sve Sesvećane koji imaju priliku da dođu u neko od navedenih vremena i pozdrave male maškare.


Voditeljica malih maškara je Božena Kermenc, stručna voditeljica programa predškole iz Dječjeg vrtića Leptir.


Vezane vijesti
Ažurirano: 12.2.2024. 9:55:49

Create Account