Sesvetski folkloraši izvedbama na smotri potvrdili da su najbolji u Zagrebu

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 16.12.2022. 13:23:52
Sesvetski folkloraši izvedbama na smotri potvrdili da su najbolji u Zagrebu

Foto: KUD Sesvete

Dječji sesvetski folklor apsolutno najbolji, odrasli dijele prvo mjesto s Čučerjem i Svetom Klarom.




Veliki uspjeh požnjeli su folkloraši KUD-a Sesvete nakon završetka 44. Smotre folklornih amatera Grada Zagreba koja je održavana od listopada do polovice prosinca. Nakon objavljenih ocjena svih sudionika smotre, mnogi su požurili čestitati najboljima. 


A prije svih najbolji su mali, odnosno Dječja skupina KUD-a Sesvete koja je i službeno najbolje ocjenjena dječja skupina sa maksimalnih 30 bodova(ples-10, glazba-10, nošnje10). Sesvećani imaju jedini dječji folklor koji je oduševio stručni ocjenjivački sud i pobrao tri desetke.


 Na smotri su sudjelovale ukupno 22 dječje skupine.


Odrasla skupina u konkurenciji 40 folklornih grupa također najbolje ocjenjena uz još dva KUD-a (KPS Sveta Klara i HKPD Bosiljak) s ukupno 28 bodova od maksimalnih 30( ples-9, glazba-9,nošnje 10).


Kad se sve zbroji KUD Sesvete nakon ove smotre ponovo zadržava svoje mjesto među najboljim folklornim grupama Grada Zagreba.


"Svim izvođačima, voditeljima i upravi Kuda iskrene čestitke. Ovo je najljepši poklon koji su mogli dobiti za svoj 25. rođendan", rekao je u ime KUD-a Matija Dročić.


Svakako treba pridodati da su na smotri nastupila i ostala četiri sesvetska KUD-a, Sesvetska Sela, Staro Brestje, Vugrovec i Kašina, te da su vrlo solidno odradili svoje nastupe i bili dobro ocijenjeni. 


Vezane vijesti
Ažurirano: 6.11.2023. 10:47:22

Create Account