Sesvetski ratni veterani izabrali novo vodstvo

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 17.12.2021. 12:24:59
Sesvetski ratni veterani izabrali novo vodstvo

Foto: Udruga veterana 144. brigade

Udruga ratnih veterana 144. brigade na izbornoj je skupštini izabrala novo vodstvo.



Više od 5800 hrvatskih branitelja prošlo je u ratu kroz 144. sesvetsku brigadu. Golem je to broj velikom većinom Sesvećana koji su sudjelovanjem u ratnim aktivnostima 144. brigade  odužili se domovini, ali i veliki broj potencijalnih članova udruge veterana ove brigade koji bi svojim radom mogli mnogo pridonijeti njenom radu i pronošenju lijepog glasa na doprinosu Sesvećana stvaranju naše samostalne i suverene Hrvatske.


Od 41 poginulog sesvetskog branitelja, 20 ih je pripadnika brigade.


Kako bi u budućim vremenima nastavili s dobrim radom i pojačali aktivnosti, izabrano je novo rukovodstvo s dobrim idejama. 


Za predsjednika je izabran Marko Bošnjak, njegovi zamjenici su Željko Očić, Zoran Sušanj i Božidar Debelić. Ostali članovi upravnog odbora su: Ante Plazonić, Marko Granić, Lukica Čičak, Josip Vojvodić, Siniša Božićević, Marijan Dolčić, Zdravko Ercegović i Marko Alilović. 


Izabran je i novih nadzorni odbor, te ostali organi udruge.


Marko Bošnjak zahvaljujući na izboru predsjednika pozvao je sve veterane brigade da se učlane u udrugu veterana i svojim radom doprinesu njenim aktivnostima. 


Uz sve dosadašnje, novo vodstvo posebno stremi dodijeli prostorija u kojima bi uredili spomen sobu svim sesvetskim poginulim braniteljima, a zašto imaju potporu i Ministarstva branitelja, te drugih organizacija. Željeli bi dobiti bivši prostor stranke Rada i solidarnosti BM 365, za što će se javiti na natječaj kada ga Grad bude raspisao.


Organizirat će obilazak ratišta na kojima je sudjelovala sesvetska brigada za svoje članove, te, kada to zbog epidemije bude moguće, posjete školama kako bi djeci izravno tumačili značenje Domovinskog rata. Također, postoji mogućnost da neke buduće ulice na području Banovine dobi nazive brigada koje su sudjelovale u oslobođenju tog prostora, što će svakako ova udruga zatražiti. 


Vezane vijesti
Ažurirano: 10.12.2023. 12:01:00

Create Account