Sesvetski Rotarijanci donirali "Štamparu" termovizijsku kameru, a KBC-u Zagreb zaštitnu opremu

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 15.6.2020. 14:23:30
Sesvetski Rotarijanci donirali "Štamparu"  termovizijsku kameru, a  KBC-u Zagreb zaštitnu opremu

Foto: Rotary Sesvete

Rotary klub Zagreb Sesvete donirao je Nastavnom zavodu za javno zdravstvo Dr. Andrija Štampar u dvije akcije termovizijsku kameru i zaštitna sredstva.



Donacija članova sesvetskog Rotary kluba bila je dio velikog humanitarnog projekta kojeg je proveo Rotary Hrvatska vrijednog 2, 9 milijuna kuna, a bio je proveden je tijekom svibnja.


Članovi Rotary zajednice u Hrvatskoj neprestano pronalaze načine kako dati svoj doprinos u zajednicama u kojima djeluju, a u trenutnoj je situaciji poseban fokus na pomoć onima koju su najviše ugroženi pandemijom COVID-19. Kako bi pomogli zaštititi one najizloženije, medicinsko osoblje i zdravstvene djelatnike, Rotary klub Zagreb Sesvete donirao je vrijednu termovizijsku kameru koja je postavljena na ulazu u Nastavni zavod za javno zdravstvo Dr. Andrija Štampar. Ova kamera ima za cilj prepoznati osobe povišene tjelesne temperature kao potencijalne nositelje zaraznih bolesti, te tako pomoći u sprječavanju širenja koronavirusa. Ukupna vrijednost kamere odnosno donacije iznosi 40.000,00 kuna.

Donacija je realizirana u sklopu velikog distriktnog (hrvatskog) humanitarnog projekta kojim je hrvatski Rotary donirao 29 termovizijskih kamera zdravstvenim institucijama diljem Hrvatske. Vrijednost skupne donacije procjenjuje se na 2, 9 milijuna kuna i svoju će primjenu pronaći, ne samo u aktualnoj borbi s koronavirusom, nego i u budućnosti. Značajna sredstva za nabavku kamera osigurao je Rotary Hrvatska, a svoj su doprinos dale i tvrtke Dahua Technology, te Tehnozavod Marušić prepoznavši vrijednost projekta.

U ime Rotary kluba Zagreb Sesvete, donaciju je ravnatelju dr. Zvonimiru Šostaru i dr. sc. Sandri Šikić dipl. ing. uručio predsjednik kluba Časlav Dunović.

Osim ove kamere, sesvetski su Rotarijanci, također u sklopu distriktne inicijative vrijedne više od 200 tisuća kuna, donirali najkvalitetnije FFP2 i FFP3 maske proizvođača 3M Kliničkoj bolnici Sv. Duh, a planirana je ista donacija i za KB Dubrava. Maske su nezamjenjiv dio opreme prilikom provođenja određenih dijagnostičkih i terapijskih postupaka pri kojima postoji velika mogućnost zaraze. Ovim se načinom štiti medicinsko i zdravstveno osoblje, te se mogućnost širenja zaraze u zdravstvenim ustanovama svodi na najmanju moguću mjeru.


O Rotaryju

Rotary je globalna mreža koju čini 1,2 milijuna susjeda, prijatelja, ujedinjenih u poduzimaju akcija kako bi stvorili trajne pozitivne promjene u zajednicama diljem svijeta. Već više od 110 godina Rotarijanci su koristili svoju strast, energiju i profesionalno iskustvo kako bi svojim služenjem unaprijedili živote drugih. Od promicanja pismenosti i mira do osiguravanja čiste vode i poboljšanja zdravstvene zaštite, članovi Rotaryja uvijek rade na tome da svijet učine boljim i ugodnijim mjestom za život. Posjetite rotary.hr kako biste saznali više o Rotaryju.


Vezane vijesti
Ažurirano: 19.12.2023. 11:52:28

Create Account