Sesvetsko Vijeće traži semafor za raskrižje Kašinska/Trakošćanska

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 14.2.2022. 13:07:59
Sesvetsko Vijeće traži semafor za raskrižje Kašinska/Trakošćanska

Foto: Sesvete danas, Borko Samec

Vijeće Gradske četvrti Sesvete traži od gradske vlasti postavljanje semafora na raskrižje Kašinske i Trakošćanske ulice.



Na sjednici održanoj u petak Vijeće G.Č. Sesvete donijelo je zaključak kojim će se od gradskih vlasti tražiti postavljanje semafora na raskrižje Kašinska / Trakošćanska. 


Prema svim podacima radi se o jednom od najopasnijih raskrižja u Sesvetama, možda ne po posljedicama nesreća, nego po brojnosti incidenata koji se tamo učestalo događaju. Gotovo svaki se tjedan na tom mjestu dogodi po neki prometni incident. Doduše, uglavnom se radi o materijalnoj šteti, ili rijetko o nesrećama s lakšim ozljedama, međutim veliki broj incidenata tjera na iznalaženje rješenja.


Za one koji ne znaju, dosta prometno raskrižje opasno je u tome što je vrlo nepregledno, posebice za vozače koji ulaze iz Kašine ulice, od smjera centra odnosno policije. Vozač, naime, mora stati na samom pješačkom prijelazu kako bi vidio vozila koja mu dolaze s lijeva, te ući gotovo do pola raskrižja kako bi vidio vozila koja mu dolaze s desna. 


Uz to još svakako treba reći da kroz to križanje svakodnevno prođe vrlo mnogo djece, učenika i drugih pješaka koji su u potencijalnoj ugrozi. 


Do sada je bilo već niz prijedloga i od strane policije i od strane sesvetskog Vijeća, međutim, nadležne službe nisu do sada usvojile ništa od toga. Jedino što je napravljeno, nedavno su ispred raskrižja ugrađene uzdignute plohe koje su malo smirile promet, no nadajmo se da to nije ujedno i konačno rješenje.


Vijećnici su iznosili različita razmišljanja kako riješiti taj problem, no, shvatili su da ne smije biti privremenih rješenja, jer, po našem dobrom starom običaju, svako privremeno rješenje nakon nekog vremena postane trajno.


Policija predlaže da se na tom raskrižju postavi semafor kao, kako tvrde, najveći stupanj sigurnosti, posebice radi većeg broja djece koja svakodnevno ondje prolaze.


Svi vijećnici jednoglasno su se složili da tamo kao definitivno i najbolje rješenje treba postaviti semafor, te je zaključak s takvim zahtjevom odaslan prema gradskoj vlasti, odnosno nadležnom uredu.


Hoće li takav prijedlog  biti usvojen ostaje da se vidi, no, zanimljivo će u tom slučaju biti obrazloženje, jer je Vijeće do sad već ranije tražilo postavljanje semafora, no taj je prijedlog bio odbijen uz obrazloženje, da je izvedba semafora na križanju Kašinske i Trakošćanske tehnički teško izvediva.


Našoj administraciji najlakše je kad trebaju iznaći neko rješenje reći - to se ne može, i sve su se brige riješili. Nadajmo se da tako neće biti i ovaj put. 



Vezane vijesti
Ažurirano: 27.9.2023. 13:40:59

Create Account