Slabiji odaziv građana na jučerašnju akciju darivanja krvi

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 17.11.2021. 11:50:24
Slabiji odaziv građana na jučerašnju akciju darivanja krvi

Foto: Sesvete danas

Na akciju dobrovoljnog darivanja krvi u Sesvetama odazvao se jučer nešto manji broj građana od očekivanog.Na jučerašnju akciju dobrovoljnog darivanja krvi u Sesvetama odazvalo se ukupno 36 građana, od kojih je devetoro odbijeno, pa je tako prikupljeno 27 doza životno važne tekućine.  Ono što je dobro jest da se na akciju odazvao jedan novi mladi darovatelj koji je jučer po prvi puta došao dati krv.


Ono što nije dobro jest da je jučerašnji odaziv bio manji od očekivanog broja. Naime, u prosjeku se na sesvetske akcije odaziva pedesetak građana, ponekad i više, tako da je ovaj broj ispod plana.


"Čini se da pomalo cijela ova situacija s pandemijom utječe da se građani odlučuju ili ne odlučuju doći na akciju darivanja krvi, međutim to nije dobro s aspekta bolesnika koji trebaju primiti krv. Posljednjih dana zalihe nisu kritično niske, ali su pri dnu poželjnih zaliha što nije dobro i nadajmo se da se nećemo dovesti u situaciju da bolesnici čekaju krv, a ne obrnuto", rekla je doktorica iz mobilne ekipe Zavoda za transfuzijsku medicinu koja je u prostorijama Doma obrtnika u Ninskoj 11c provodila akciju.


Vezane vijesti
Ažurirano: 18.5.2022. 13:03:58

Što mislite o rezultatima popisa stanovnika u Sesvetama?

Broj popisanih daleko je manji od očekivanog
Mnogi se odselili zato nas nema koliko smo mislili
Nije loše, ipak je broj stanovnika Sesveta u porastu
Očekivano, sve što se moglo doselit u Sesvete već se doselilo
Ovo je još dobro naspram drugih sredina
( glasajte da biste vidjeli rezultate )

Create Account