Smjena vlasti u Sesvetama! Dosadašnju predsjednicu Ines Sosa Meštrović zamijenio je Željko Blažinović

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 23.5.2024. 9:41:31
Smjena vlasti u Sesvetama! Dosadašnju predsjednicu Ines Sosa Meštrović zamijenio je Željko Blažinović

Foto: Borko Samec/Sesvete danas

Dosadašnju predsjednicu VGČ Sesvete Ines Sosa Meštrović (MOST) zamijenio je novi predsjednik Željko Blažinović (Nezavisni).Najvažnija odluka jučerašnje sjednice VGČ Sesvete bila je smjena predsjednice Ines Sosa Meštrović (MOST) i odlazak MOSTA s pozicije u opoziciju, a dolazak HDZ-a iz opozicije na poziciju, dok je za novog predsjednika izabran nezavisni Željko Blažinović koji je do prije godine dana bio član Stranke rada i solidarnosti 365. 


Političko preslagivanje u Vijeću gradske četvrti Sesvete naslućivalo se već uoči prethodne sjednice Vijeća koja je ipak prošla bez toga, ali jučerašnji predvečernji sati donijeli su nove odnose snaga u VGČ Sesvete gdje su dosadašnji dionici vlasti MOST i opozicijski HDZ zamijenili mjesta. Novim odnosnom snaga u kojem većinu odnosno 10 od 19 ruku imaju Stranka rada i solidarnosti 365, HDZ, Domovinski pokret, te nezavisni vijećnici Željko Blažinović i Ivan Dokša, na čelo Vijeća došao je Blažinović koji je već jednom u mandatu od 2009. do 2013. godine obnašao dužnost predsjednika VGČ Sesvete. 


O razlozima promjene upitali smo novog predsjednika Blažinovića. "U ovom prvom obraćanju neću u detalje, tek ću reći da je predsjednica odnosno MOST kršio koalicijske dogovore, mnogo toga odradio na svoju ruku i to više nismo mogli trpjeti, te je nezadovoljstvo vijećnika pretvoreno u nove odnose snaga u Vijeću koje je dovelo i do nogo predsjednika", izjavio nam je kratko Blažinović. Dodao je vjerojatno u narednih godinu dana do izbora neće moći napraviti čuda, ali ono što se može posložiti, to će biti i učinjeno. 


Vjerujemo da ćemo uskoro moći objaviti i reakciju dosadašnje predsjednice Ines Sosa Meštrović. 


Vezane vijesti
Ažurirano: 25.4.2024. 16:50:08

Create Account