Snažni zamah u DVD-u Kašina

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 8.3.2020. 11:06:18
Snažni zamah u DVD-u Kašina

Foto: Sesvete danas, Borko Samec

Članovi DVD-a Kašina održali su u subotu navečer redovnu godišnju skupštinu.



U tom je vrlo aktivnom vatrogasnom društvu došlo do smjene generacija u vodstvu društva što je dovelo do očekivane prvotne nešto niže aktivnosti dok mlađi nisu polovili sve konce, a bi prošle godine konačno se u svemu vratili na prethodnu razinu i još omasovili društvo, a istodobno je napravljen i rez u članstvu kako oni dugo neaktivni na popisu ne bi administrativno opterećivalo članstvo ovog u protupožarnoj zaštiti vrlo važnog društva.


DVD Kašina broji 203 člana od kojih su upisali tridesetak novih članova. Desetorica od njih su časnici 1. klase, dva časnika, 11 dočasnika 1. klase, 7. dočasnika, 43 vatrogasaca 1. klase, 17 vatrogasaca, 63 člana vatrogasne mladeži i 50 članova bez ispita. U društvu djeluju i četiri vatrogasna suca. Ono, možda i najvažnije je da u društvu djeluje 36 operativaca koji po potrebi izlaze na intervencije kojih je u prošloj godini bilo čak 45. Od toga gasili su dva požara stambenih i dva požara gospodarskih objekata, te čak 30 požara otvorenog prostora dva požara. Imali su i 8 ispumpavanja vode i 3 tehničke intervencije. 


O snažnom zamahu u radu društva govori i podatak da su na bodovanju za 2019. godinu ostvarili čak 934 boda, naspram 430 prethodne godine.


U društvu već gotovo 90 godina djeluje limena glazba pod vodstvom prof. Branka Šarkanja, a koja okuplja 37 glazbenika. Limena glazba poznata je i uvažena u cijeloj našoj zemlji. 


Kašinčani imaju i izvrsne natjecateljske ekipe od najmlađih do veteranskih selekcija, trostruke pobjednice državnih prvenstava u A kategoriji koje su ujedno i treće s posljednje vatrogasne olimpijade. Nije to čudno, kada ih trenira najbolji hrvatski i jedan od najboljih europskih vatrogasnih trenera Stjepan Berulec. O tom segmentu vatrogasnog djelovanja ovog društva bit će ove godine još podosta riječi.


Potporu radu društva dali su izaslanik gradonačelnika Stjepan Kezerić, predsjednik VGČ Sesvete, predsjednik KUD-a Kašina Miljenko Bertović, te izaslanik gradske vatrogasne zajednice Darko Mužić koji je uručio mnoga priznanja i medalje zaslužnim članovima društva, te uvjerenja o specijalizacijama. 



Naravno, sve je na koncu završeno veselicom kako to vatrogasci najbolje i znaju.


Vezane vijesti
Ažurirano: 3.3.2024. 14:07:46

Create Account