Srna usred dana u Sesvetama naletjela na auto i poginula

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 7.12.2022. 13:26:38
Srna usred dana u Sesvetama naletjela na auto i poginula

Foto: Sesvete danas, Borko Samec

Što je usred dana radila nesretna srna na Luci, najgušće naseljenom dijelu Sesveta vjerojatno nećemo saznati kao niti tko ju je ili što uplašilo.



"Ne, nije auto naletio na srnu, nego srna na auto", srdito nam je odgovorio čovjek koji je stajao kraj tijela srne koja je ležala tijelom na nogostupu, a prednjim nogama na pješačkom prijelazu ispred škole na Bistričkoj ulici.


"Vozio sam prema sjeveru, pojavila se niotkuda i udarila u bok mog auta, pala na pod i odmah izdahnula. Imam štetu na vozilu, pa čekam policiju", nevoljko je vozač koji je i vlasnik vozila u par riječi opisao događaj, procijedivši kroz zube da će takvih stvari biti još i više, jer sve je više zapuštenih površina gdje se zadržava i razmnožava svakojaki divlji svijet koji u potrazi za hranom sve češće posjećuje urbana područja. 


Veterinar iz Male ambulante Veterinarske stanice Sesvete Goran Abramović kaže nam kako ne netko ili nešto sigurno uplašilo srnu koja se potom dala u bijeg ne shvaćajući problem prometa u središtu Sesveta. Okolo su šume, nakotilo se puno čagljeva i drugih predatora, kaže nam Abramović, kojima nije problem plahe životinje kao srne natjerati  bijeg.


Tko će vlasniku vozila platiti u ovom slučaju štetu ne znamo, no činjenica je da ćemo očito morati čak i u najnaseljenijim područjima početi paziti na divljač na cesti, pri tom ne misleći na divljake u vozilima, nego doista na prave šumske životinje.


Vezane vijesti
Ažurirano: 19.2.2024. 16:52:54

Create Account