Stari parket u učionicama OŠ Luka ostaje još godinu dana

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 19.8.2022. 11:06:43
Stari parket u učionicama OŠ Luka ostaje još godinu dana

Foto: OŠ Luka

Na osnovu informacija kojima trenutno raspolažemo, dotrajali parket u desetak učionica OŠ Luka, unatoč izabranom izvođaču, ostat će netaknut još godinu dana.




U sesvetskoj OŠ Luka u desetak učionica parket je u vrlo lošem stanju, te je stoga ravnateljica škole Nikolina Ćurković zamolila VGČ Sesvete sredstva za radove zamijene parketa. Nitko od vijećnika nije imao ništa protiv da se pomogne školi, te je u tu svrhu prvotno bilo osigurano 98 tisuća kuna. U toj sumi nije bio osiguran novac za izradu troškovnika, pa je u izmjeni Plana komunalnih aktivnosti Sesveta bila utvrđena nova stavka od 117 tisuća kuna u kojoj je 14 tisuća bilo predviđeno za izradu troškovnika.


Gradska vlast odobrila je svojoj sesvetskoj četvrti ovu akciju, te je svojedobno pokrenuta javna nabava na kojoj je odabran izvođač s ponudom od 150 tisuća kuna. 


"Niti taj iznos ne bi nam bio problem, bili smo spremni i to podržati samo da se uredi naša škola, međutim, tada iz gradskih struktura doznajemo da se radi o nepouzdanom izvođaču koji je do sad odradio već nekoliko projekata za Grad Zagreb, međutim, nikad nisu radovi završeni na vrijeme, uglavnom su bili nekvalitetni, a očito da ima još nekih grijeha prema gradu. Stoga smo odlučili otkazati odabir, te proceduru pokrenuti ispočetka", kazuje nam predsjednik VGČ Sesvete Stjepan Kezerić. 


Obzirom da se ovakvi radovi kao što je izmjena parketa ne mogu izvoditi tijekom nastavne godine, logično je da će, u slučaju da sve bude u redu s novom procedurom, radovi biti izvedeni narednih ljetnih praznika.


"Ovo je već drugi "projekt" VGČ Sesvete prema OŠ Luka za koji se bojim da će ostati neostvaren (izgradnja igrališta je bio prvi), i zaista se nadam da nećemo kao škola biti zadnja rupa na svirali Gradske četvrti Sesvete", napisala je u mailu, u čijem smo posjedu, ravnateljica Ćurković.


"Ne moram ni govoriti kako mi je jako žao mojih kolegica učiteljica koje su na moj zahtjev iznijele sve klupe, ormare i svoje stvari iz tih učionica, a da bi opet to morale unositi bez ičije pomoći i, što je najgore, sve uzalud", zaključuje ravnateljica žaleći što ove godine učionice škole nisu opremljene novim parketom.


Vezane vijesti
Ažurirano: 27.10.2023. 12:44:48

Create Account