Stigao nam je odgovor o Branimirovoj, u gradu se nadaju početku gradnje još ove godine

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 8.3.2023. 17:58:02
Stigao nam je odgovor o Branimirovoj, u gradu se nadaju početku gradnje još ove godine

Foto: GU za gospodarstvo/ilustracija budućeg raskrižja Zagrebačka - Branimirova

Izgradnja prve dionice produžetka Branimirove od Zagrebačke do Brestovečke uvrštena je u Program građenja komunalne infrastrukture na području Grada Zagreba u 2023. godini.
Iz grada nam je stigao opširniji odgovor na naš upit (poslan 15. siječnja), o stanju s projektom izgradnje produžetka Branimirove kroz područje Sesveta kojeg prenosimo u cijelosti:


Ovim Vas putem obavještavamo da je izgradnja produžene Branimirove ulice u Sesvetama (ukupne dužine cca 3870 m) podijeljena na tri dionice:


· 1. dionica: od Zagrebačke do Brestovečke (dužine cca 1177 m),

· 2. dionica: od Brestovečke do Ulice Ivana Ančića (dužine cca 1915 m), i

· 3. dionica: od Ulice Ivana Ančića do Varaždinske (dužine cca 780 m).


Prometnica je planirana sa dva odvojena kolnika sa po dvije prometne trake i posebnim trakama za lijevo i desno skretanje te sa obostranim pješačkim i biciklističkim stazama i pojasevima zelenila. Širina koridora prometnice varira od 29 do 34 m. Građevinski je najsloženija 2. dionica koja sadržava most preko potoka Vuger i nadvožnjak preko Kašinske ceste.


Prva dionica

Za prvu dionicu izrađen je glavni i izvedbeni projekt (tvrtka RENCON d.o.o. iz Osijeka) te je izdana građevinska dozvola. Također, proveden je postupak javne nabave za izvođača radova te je 19. siječnja 2023. godine donesena odluka o odabiru. Usluge stručnog nadzora, kontrolnih ispitivanja materijala i radova te projektantskog i geodetskog nadzora također su ugovorene. Početak izvođenja radova na prvoj dionici bit će moguć nakon sklapanja ugovora za izvođenje radova te nakon rješavanja preostalih imovinsko – pravnih odnosa. Izgradnja ove dionice je uvrštena u Program građenja komunalne infrastrukture na području Grada Zagreba u 2023. godini.


 Druga dionica

Temeljem izrađenog idejnog projekta ishođena je lokacijska dozvola, izrađen je i ovjeren parcelacijski elaborat i u tijeku je rješavanje imovinsko-pravnih poslova. U tijeku je također izrada glavnog i izvedbenog projekta (INSTITUT IGH d.d.), a što se očekuje do kraja kolovoza ove godine. Ishođenje građevinske dozvole ovisit će o riješenosti imovinsko-pravnih poslova.


Treća dionica

Ishođena je lokacijska dozvola temeljem koje je izrađen i ovjeren parcelacijski elaborat te je u tijeku postupak rješavanja imovinsko-pravnih odnosa. Za treću dionicu također je u tijeku izrada glavnog i izvedbenog projekta (INSTITUT IGH d.d.) čije se dovršenje, zajedno s projektom druge dionice, očekuje do kraja kolovoza ove godine. Ishođenje građevinske dozvole i za ovu dionicu ovisit će o riješenosti imovinsko-pravnih poslova.


Ranije se baratalo vrijednošću investicije za cijelu trasu produžetka Branimirove od 180 milijuna kuna, a sada se neslužbeno barata brojkama od cca 30 milijuna eura.


Vezane vijesti
Ažurirano: 16.2.2024. 9:13:09

U Sesvetskoj Sopnici treba:

Slušati Grad i  prenamijeniti postojeći društveni dom u vrtić
Srušiti staru zgradu i izgraditi novi objekt  vrtića i društvenog doma
Ne raditi ništa, ostaviti stvari kakve sada jesu
Odseliti se u inozemstvo
Nisam upućen, ne znam o čemu se radi
( glasajte da biste vidjeli rezultate )

Create Account