Što se kuha sa sesvetskim parkiranjem?: Uskoro nova parkirališna mjesta na Selčinskoj

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 7.4.2022. 14:15:50
Što se kuha sa sesvetskim parkiranjem?: Uskoro nova parkirališna mjesta na Selčinskoj

Foto: Sesvete danas

Vijeće G.Č. Sesvete ponovo traži od grada dopuštenje za zadiranje u zeleni prostor i izgradnju parkirališta, "zeleni" ured to odbija.




Izrazito problematična situacija s kroničnim nedostatkom parkirališnih mjesta u Sesvetama teško da bi se mogla uskoro riješiti, no, na Selčinskoj se planira dvadesetak dodatnih mjesta.  Svojedobno su iz Gradske četvrti tražili od Ureda za zelenilo dopuštenje da se na dijelu zelene površine uz Selčinsku ulicu urede dodatna parkirališna mjesta. Nakon što je obijena ideja da se parkirališna mjesta asfaltiraju, preložena je druga ideja, da se na tim mjestima postave saćasti betonski elementi kroz koje, kad prodre trava, postanu ponovo na neki način zelene površine. No, isti ured za gradsko zelenilo i tu je ideju odbio.


"Ma nismo mi protiv zelenih površina, naprotiv, one su nam potrebne, međutim taj prostor o kojem govorimo je čista zemlja, kad padne kiša tu je blato, nema travke, kakva zelena površina. No, jasno nam je da se na kartama u gradu vidi da je tu nešto zeleno i ne smiješ to dirati", kaže nam predsjednik VGČ Sesvete Stjepan Kezerić. 


"Mi možemo isfinancirati takav zahvat, ali nam za sad to nije odobreno. S druge strane tražili smo pretvaranje Selčinske ulice u jednosmjernu, što je već učinjeno, čime bismo dobili jednu voznu traku koja bi se dijelom i s nogostupom pretvorila u parkiralište, čime bismo dobili 20 do 30 novih parkirnih mjesta što bi omogućilo da se građani, koji se ionako tako parkiraju, sada to čine legalno. Također tražili smo i od Prometnog redarstva koje savjesno lijepe kazne za nepropisno parkiranje, da malo olabave pritisak, jer trenutno mnogi ne parkiraju nepropisno zato što tako žele, nego zato što su na to primorani radi nedostatka parkirnih mjesta", kaže nam Kezerić. 


Mi sami taj problem ne možemo riješiti, ne mogu ga niti građani, to može riješiti samo gradska uprava, stoga je sad red na njima, a hoće li se i kada graditi kakve podzemne garaže ili smisliti neki drugi način rješavanja tog problema ostaje da se vidi", zaključuje Kezerić.


O parkiranju na Selčini, točnije u Selčinskoj ulici pisali smo i početkom ove godine:

TRAŽI SE HITNO RJEŠENJE ZA PARKIRALIŠNI PROBLEM NA SELČINI, ZNAJU SE I PARCELE



Redari lijepe kazne, Tomašević trlja prste:


Nedavno je u gradskoj upravi na jednom radnom sastanku spomenut problem nedostatka parkirališnih mjesta u Sesvetama i izricanja kazni za nepropisno parkiranje. Od našeg izvora nazočnog na tom sastanku doznali smo da je gradonačelnik Tomašević nakon što je upoznat s nepropisnim parkiranjem po sesvetskim naseljima i njihovim kažnjavanjem, kroz omijeh rekao "bit će više novca u proračunu". 


Pitanje je što je pravi cilj, kaznama ostvariti bolju proračunsku situaciju, ili građanima riješiti problem?


"Mi i dalje moramo kažnjavati nepropisno parkirane i pri tom nas ne zanima imaju li se ljudi gdje parkirati ili ne, to nije naš posao iako privatno možda bi mogao razumjeti te ljude", rekao nam je jedan prometni redar s kojim smo o tome porazgovarali, ne predstavljajući se pri tom kao novinari.


Dio vlasnika automobila na Selčinskoj koji do sad nisu imali gdje, uskoro bi se bez bojazni od kazni mogli legalno parkirati.


Vezane vijesti
Ažurirano: 24.2.2024. 13:16:57

Create Account