Strašna eksplozija plina u Paruževini, kući prijeti urušavanje

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 19.4.2021. 7:56:46
Strašna eksplozija plina u Paruževini, kući prijeti urušavanje

Foto: JVP Zagreb/fb

U nedjelju popodne u Paruževini dogodila se eksplozija plinske boce koja je posve uništila obiteljsku kuću.



Vatrogasci, ali i mnoge druge službe intervenirali su u nedjeljno popodne u Paruževini, gdje je u ulici Feštinec eksplodirala plinska boca. U eksploziji je jedna osoba ozlijeđena, no za sada nije priopćena težina ozljeda. O snazi eksplozije govori i podatak da je kuća teško oštećena i prijeti joj urušavanje.


Nakon intervencije Ured za upravljanje u hitnim situacijama grada Zagreba objavio je o tom događaju kratko priopćenje:


"U 15,37 sati od centra 112 Ured je dobio dojavu da je na lokaciji Paruževina, ulica Feštinec došlo do eksplozije plinske boce. Izlaskom na teren utvrđeno je da je plinska boca eksplodirala u podrumu kuće te da nema otvorenog plamena. Uslijed eksplozije jedna osoba je ozlijeđena i medicinski zbrinuta. Kuća je oštećena i prijeti joj urušavanje. Na terenu su bili Javna vatrogasna postrojba Grada Zagreba, Nastavni zavod za hitnu medicinu Grada Zagreba, Policijska uprava zagrebačka, Elektra Zagreb i Ured za upravljanje u hitnim situacijama".


Javna vatrogasna postrojba čiji su pripadnici i snimili fotografije koje objavljujemo, kratko su objavili na svojoj fb stranici:


"Današnja eksplozija plina u Paruževini strašan je podsjetnik na obavezno održavanje plinskih instalacija i opreme u sigurnom stanju".


Dodali su i linkove Plinare o sigurnosnim uvjetima prilikom priključenja plinske boce.


Vezane vijesti
Ažurirano: 8.4.2024. 12:00:47

Create Account