Stručnjaci videom prezentirali idejni projekt Branimirove kroz Sesvete

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 8.9.2021. 15:18:23
Stručnjaci videom prezentirali idejni projekt Branimirove kroz Sesvete

Foto: Sesvete danas, Borko Samec

Vizualizaciju produžetka Branimirove od Brestovečke do Varaždinske u dvije varijante, prvi puta predočujemo javnosti.



Stručnjaci - projektanti zagrebačkog Instituta građevinarstva Hrvatske - IGH, predočili su u utorak popodne u prostorijama Zelenih i plavih Sesveta idejni projekt s dva rješenja za produžetak Branimirove u drugoj i trećoj dionici, dakle od Brestovečke do Varaždinske. 


Domaćine, članove udruge ZIPS zanimao je ponajviše utjecaj buduće prometnice sa svim objektima na okoliš, te u skladu s time i projektna rješenja koja bi što je moguće više umanjila invazivni utjecaj koji svaka ljudska intervencija u prostoru ima na okoliš. 


Glavna projektantica Nataša Mujić Sukalić istaknula je kako se pokušao zadovoljiti uvjet što je moguće većeg otvaranja objekta preko Sesvetske doline, poštujući ujedno i sve druge propise  zahtjeve koji moraju biti implementirani u projekt. 


Nasip je smanjen, prema njihovoj tvrdnji najviše što je moguće, s time da bi se na jednom dijelu još mogao minimalizirati, te izgraditi premosnice preko Kašinske, rekreacijske staze i Vuger potoka, te planinarskog puta kroz šumu u blizini. Također minimaliziran je i prvotno planiran veliki usjek u šumi Brestovači. 


Predstavnici sesvetske zelene i plave udruge bili su zadovoljni što je nakon prvotnog sastanka s tada obiljem primjedbi, projektni tim uvažio većinu mišljenja naših ekologa iako se nadaju da bi još uvijek moglo biti poboljšanja i u ovim najnovijim varijantama idejnog projekta. 


Video: Sesvete danas

Vezane vijesti
Ažurirano: 10.4.2024. 13:08:34

Create Account