Svečano oblježena 40. obljetnica DVD-a Kučilovina

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 13.10.2019. 10:27:03
Svečano oblježena 40. obljetnica DVD-a Kučilovina

Foto: Sesvete danas, Borko Samec, Grad Zagreb

Na svečanosti DVD-a Kučilovina gradonačelnik Milan Bandić predao je predsjedniku društva Željku Blažinoviću novu zastavu.



U velikoj dvorani stare škole u Vugrovcu svečano je obilježena 40-ta obljetnica osnutka i djelovanja tog našeg značajnog vatrogasnog društva. U prepunoj dvorani u kojoj je svečanost održana iz jedinog razloga što je prostor puno veći od novog doma u Kučilovini, a i on je bio pretijesan primiti sve uzvanike, zaslužnima su uručene zahvalnice za djelovanje u društvu ili potporu radu ove organizacije. 


Gradonačelnik Milan Bandić pristigao je kasno navečer, no vatrogascima koji su se pripremali za veselicu do dugo u noć nije bilo iza 22 sata teško dočekati, kako su kazali, dragog gosta koji je ovom prigodom predsjedniku društva Željku Blažinoviću uručio novu vatrogasnu zastavu. Tom je prigodom Blažinović u ime svog društva gradonačelniku uručio zahvalnicu za doprinos radu društva, ali  poseban dar, specijalno dizajniranu vatrogasnu kacigu vatrogascu Milanu Bandiću koji je vatrogasni ispit, kako je rekao, položio još prije gotovo 20 godina u DVD-u Kašina gdje je i dan danas član. 


Svečanom skupu uoči dolaska gradonačelnika obratili su se predsjednik gradske skupštine Drago Prgomet, izaslanik predsjednika HVZ-a, Stjepan Skuliber inače predsjednik Vatrogasne zajednice Krapinsko - Zagorske županije, te izaslanik predsjednika VGZ-a Neno Gložinić, kao i mnogobrojni nazočni predstavnici drugih vatrogasnih zajednica i organizacija, među kojima i predstavnici iz Slovenije. 


Skupu su uz mnoge uzvanike nazočili saborski zastupnik Ante Plazonić, predsjednik i njegov zamjenik VGČ Sesvete Stjepan Kezerić i Dražen Markota, pročelnik Gradskog ureda za upravljanje u hitnim situacijama Pavle Kalinić, vugrovečki župnik vlč. Filip Lucić, ravnatelj OŠ Vugrovec - Kašina Vlado Vuger i drugi.


DVD Kučilovina trenutno broji 102 člana od čega 62 operativna vatrogasca po čemu spada u gradski vrh jer od 57 vatrogasnih društava tek desetak ih ima više od 50 operativaca. Među operativcima su i jedanaestorica profesionalnih vatrogasaca koji rade u JVP Zagreb. 


"Za budućnost društva ne bi trebalo biti problema jer imamo 26 članova djece i mladeži, a važan je i podatak da broj stanovnika u Kučilovini neprestano raste ne toliko doseljavanjem koliko natalitetom, pa je tako svake godine sve više i više djece što posebno raduje", zadovoljno ističe predsjednik Blažinović.


Vezane vijesti
Ažurirano: 18.3.2024. 18:53:47

Create Account