Svečano otvoren Obrtnički sajam Sesvete

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 19.5.2023. 12:29:20
Svečano otvoren Obrtnički sajam Sesvete

Foto: Borko Samec/Sesvete danas

U dva šatora na velikom parkiralištu u Ninskoj ulici oko podneva otvorena je nova sesvetska dvodnevna manifestacija Obrtnički sajam Sesvete.



Predsjednik Udruženja obrtnika Sesvete Darko Židak upoznavši nazočne o sesvetskoj obrtničkoj udruzi kroz povijesni presjek uz aktualne podatke koji govore da je više od 1500 obrtnika danas na području Sesveta, otvorio je Obrtnički sajam Sesvete, dvodnevnu manifestaciju koja ima za cilj upoznati građane Sesveta, ali i goste s raznih strana na djelatnosti sesvetskih obrtnika, te pružiti razonodu i zabavu.


Sajam je organiziran u dva velika šatora. U jednom su štandovi obrtnika i OPG-ova, te pojedinih sesvetskih udruga, dok je drugi predviđen za kulturno-zabavni program i ugostiteljsku ponudu. Na sajmu sudjeluje četrdesetak izlagača i već se sad vidi da je temeljem upita zainteresiranih prostor premali, pa ćemo na godinu morati razmišljati da bide i dvostruko veći", rekao je Židak.


Na svečanom otvorenju govorili su: Izaslanica ministra gospodarstva, Danijela Žagar, načelnica sektora za unaprjeđenje i razvoj poduzetništva, izaslanica gradonačelnika Zagreba Nera Pavić, pomoćnica pročelnice Gradskog ureda za gospodarstvo, te predsjednik Zagrebačke obrtničke komore Antun Trojnar.


Uvodno je himnu RH otpjevao zbor "Prigorske sem gore list", a potom su zabavni program nastavili Tamburaši za 5 dok se od 13 sati nastavlja dalje program koji možete pročitati s plakata.


Uz šatore svoju vidljivost pokazuju policija iz PP Sesvete koja vabi srednjoškolce na upis u policijsku školu, te vatrogasci DVD-a Kučilovina sa svojim vozilom. Uz mnogo cvijeća i drugih štandova zacijelo će mnogi na ovoj manifestaciji pronaći nešto za sebe.



Vezane vijesti
Ažurirano: 4.2.2024. 11:44:08

Create Account