Svečanom akademijom obilježena 70.-ta obljetnica osnutka HPD-a Lipa Sesvete

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 11.6.2022. 15:43:40
Svečanom akademijom obilježena 70.-ta obljetnica osnutka HPD-a Lipa Sesvete

Foto: Sesvete danas, Borko Samec

Sedamdesetu obljetnicu osnutka i djelovanja HPD-a Lipa, sesvetski su planinari obilježili u petak navečer svečanom akademijom u dvorani NS Sesvete.



Bilo je lijepo prisjetiti se tih trenutaka, čuli smo od jednog planinara koji je još kao omladinac svjedočio te danas davne 1952. godine osnivanju sesvetskog planinarskog društva nazvanog po najvišem sesvetskom vrhu Lipi, na 711 m. 


Program je počeo himnom u izvođenju mješovitog pjevačkog zbora Glazbene škole Zlatka Grgoševića pod ravnanjem profesora Ivana Javore, a zbor je kasnije izveo još jednu skladbu.


Predsjednica društva Jasminka Fabijanić pozdravila je u dvorani Narodnog sveučilišta Sesvete nazočne planinare i goste, a potom je prikazan dokumentarni film o ovom vrlo aktivnom sesvetskom društvu. Radi se o  dokumentarnom filmu autorice Tine Primorac u kojem su napravljeni intervjui sa svim živućim predsjednicima i ostalim istaknutim članovima društva.


Predsjednica je potom počasnim članovima društva proglasila dugogodišnje aktivne članove  Vladimira Beštaka i Luciju Vidinlić, da bi skup završio nastupom plesnog studija Celtic Fantasy s irskim plesom.


Trodnevni program proslave nastavljen je danas na Lipi kamo je preko Medvednice pristiglo i bratsko planinarsko društvo iz Viteza, dok se bogat planinarski program na Lipi nastavlja i sutra.


Vezane vijesti
Ažurirano: 16.3.2024. 9:20:51

Create Account