Sveti Nikola posjetio Blagušu, vatrogasci mještanima dijelili napitke i zakusku

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 7.12.2021. 8:44:24
Sveti Nikola posjetio Blagušu, vatrogasci mještanima dijelili napitke i zakusku

Foto: DVD Blaguša

Djeci najdraži svetac posjetio je Blagušu gdje je u nedjelju popodne i predvečer dijelio darove, a njegovi domaćini, vatrogasci mještanima dijelili tople napitke, te kuhane kobase i hrenovke.




U ovo blagdansko vrijeme, uz zajedničku slogu mještana, DVD Blaguša je, kako to i priliči, uoči dolaska sv. Nikole, organizirao adventsko druženje ispred vatrogasnog doma, piše nam predsjednik DVD-a Blaguša Mario Bošćak.


Dan prije postavljeni su šatori i ukrasne božićne dekoracije u dvorištu vatrogasnog doma. 


"U nedjelju  popodne naši vrijedni članovi dijelili su kuhano vino i kobasice odraslim mještanima, a čaj i hrenovke najmlađima. Imali smo i dječju božićnu predstava  "Djed Mraz i Zloćica" koju su, vrlo profesionalno i s velikom radošću, izvele članice našeg vatrogasnog društva i njihove prijateljice. Djecu oduševljenu predstavom je po njezinom završetku dočekalo iznenađenje. Posjetio nas je sv. Nikola s Krampusima i podijelio poklone uz pomoć Djeda Mraza i njegovih vilenjaka, nakon čega su djeca i roditelji ponijeli lijepe uspomene u obliku zajedničkog fotografiranja", ponosno iznosi predsjednik Boršćak o aktivnosti svog društva u naselju koje, kao rijetko koje kod nas puno toga radi zajednički, pa su stoga ovakvi programi i događaji u Blaguši potpuno uobičajeni.


Druženje je nastavljeno i tijekom večeri uz poznate božićne pjesme i miris finih domaćih kolača i kuhanog vina.


Vezane vijesti
Ažurirano: 4.12.2023. 11:29:50

Create Account