Tijelo poginulog Josipa rano jutros dovezeno u Zagreb

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 26.7.2019. 9:51:34
Tijelo poginulog Josipa rano jutros dovezeno u Zagreb

Foto: MORH

U zagrebačku zračnu luku sletio je američki transportni avion C-17 kojim je u Hrvatsku prevezen preminuli hrvatski vojnik skupnik Josip Briški, priopćio je MORH.


Priopćenje MORH-a:

U zagrebačku zračnu luku, danas, 25. srpnja 2019. u ranim jutarnjim satima sletio je američki transportni avion C-17 kojim je u Hrvatsku prevezen preminuli hrvatski vojnik skupnik Josip Briški.


Američki zrakoplov u noćnim satima poletio je iz Bagrama u Afganistanu, a ispratio ga je zapovjednik NATO misije “Resolute Support” general Austin Scott Miller, čime je stradalom hrvatskom vojniku iskazana najveća počast.


U Hrvatskoj, na Plesu organiziran je svečani doček uz najviše vojne počasti za preminulog hrvatskog vojnika Josipa Briškog, kojem uz obitelj preminulog pripadnika Hrvatske vojske, nazoči predsjednica RH i vrhovna zapovjednica Oružanih snaga RH Kolinda Grabar-Kitarović, predsjednik Vlade RH Andrej Plenković, potpredsjednik Vlade i ministar obrane RH Damir Krstičević, načelnik Glavnog stožera OS RH general zbora Mirko Šundov sa suradnicima te drugi visoki dužnosnici Ministarstva obrane i Hrvatske vojske.


Svečanom dočeku nazoče i predstavnici zemalja članica NATO saveza, Sjedinjenih Američkih Država, Francuske, Njemačke, Češke i Albanije.


Nakon organiziranog dočeka uz najviše vojne počasti na Plesu, komemoracija za preminulog skupnika Josipa Briškog, održat će se u Ministarstvu obrane s početkom u 11,00 sati.


Vezane vijesti
Ažurirano: 24.7.2022. 12:15:57

Create Account