Tijelovo proslavljeno u Vugrovcu uz misu i procesiju, te umjetničku izložbu

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 3.6.2021. 16:48:33
Tijelovo proslavljeno u Vugrovcu uz misu i procesiju, te umjetničku izložbu

Foto: Sesvete danas, Borko Samec

Blagdan Tijelova uz svečanu misu, proslavljen je, kao i u mnogim drugim župama i u Vugrovcu uobičajenom procesijom kroz središte naselja, jedino je neuobičajeno bilo mjesto slavljenja mise, već drugu godinu za redom u šatoru kod župnog dvora.



U Vugrovcu je proslava Tijelova bila malo drugačija negoli dosadašnjih godina. Kao i prošle godine, nakon potresa nije bilo moguće slaviti svečanu misu u župnoj crkvi zbog oštećenja prouzročenih potresom.  Zbog toga je i misa proslave Tijelova održana u šatoru i oko njega uz župni dvor koji je također oštećen u potresu, međutim u međuvremenu već u velikoj mjeri rekonstruiran i saniran.


Misu je uz domaćeg župnika vlč. Filipa, predvodio vlč. Marino Ninčević  uz umirovljenog svećenika vlč. Stipu Dukića, a procesiju s uobičajene četiri postaje predvodio je vugrovečki župnik vlč. Filip Lucić. 


Procesija se kretala od župnog dvora kroz središte Vugrovca, Kučanec i natrag do župnog dvora gdje je svečanost i završena. Kao i uvijek Nebo su nosili vugrovečki vatrogasci, uz pratnju pjesme muškaraca, žena i djece u narodnim nošnjama ili prigodnim haljinicama. 


Povodom Tijelova Hrvatska udruga likovnih umjetnika i likovnih kritičara priredila je u Vugrovcu izložbu umjetničkih radova velikih formata postavljeni na skelama u unutrašnjosti vugrovečke župne crkve, te instalaciju u parku vugrovečkog župnog dvora. 


Umjetničke radove različitih tehnika izložili su Mercedes Bratoš, Jovica Drobnjak, Andreja Hojnik Fišić, Ana Guberina, Irena Gayatri Horvat, Marijan Jakubin, Petar Koši, Dijana Nazor Čorda, Ivana Ožetski, Ivica Petraš, Petar Popijač, Deša Popović, Krunislav Stojanovski i Nada Žiljak.


Video: Sesvete danas

Vezane vijesti
Ažurirano: 14.2.2024. 11:09:52

Create Account